Okulun Sığınağı Masa Tenisi Salonu Oldu ! (Özel Haber) 

İzmirhaberleri.net tarafından yapılan araştırmada Karabağlar’daki devlet okullarının büyük bölümünde spor salonu olmadığı ortaya çıktı. 

İzmir Karabağlar Mustafa Urcan İlkokulu, 850 öğrencinin okuduğu Şehit Ferdi Tosun Ortaokulu’nu ziyaret eden İzmirhaberleri.net ekibi, çarpıcı bilgiler elde etti. 

Okulun Sığınağı Masa Tenisi Salonu Yapıldı !

Dar bir alana 2007 yılında inşa edilen Şehit Ferdi Tosun Ortaokulu’nun spor salonunun olmadığı, sığınak olarak kullanılan yerin, masa tenisi alanına dönüştürüldüğü ortaya çıktı. ! 

“Devlet Okulları Yapılırken Spor Salonları Düşünülmemiş”

İzmirhaberleri.net’e konuşan eğitimciler, “Karabağlar’daki 100 okulun 5 veya 10’unda spor salonu vardır. İlçemizde yeni yapılan okullarda da spor salonu planlanmadığını düşünüyoruz.  Spor salonu için daha büyük okul alanlarına ihtiyaç var. Devlet okulları yapılırken, planlanırken ne yazık ki spor salonu alanları düşünülmemiş” dedi. 

Veliler Siyasileri Göreve Çağırdı 

İzmirhaberleri.net’e konuşan veliler ise, “Atatürk’ün sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözünün ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Karabağlar’daki devlet okullarının büyük bölümünde spor salonu yok. Bu çocuklar dersliklere sıkışmış bir şekilde eğitim görüyor. Okul bahçesi bile yok neredeyse. Bu çocukların başarılı olmalarını beklemek çok zor. İzmir’in AKP, CHP ve diğer parti milletvekillerini, kamu idarecilerini bu konuda göreve çağırıyoruz” dediler. (izmirhaberleri.net) 



Bir Cevap Yazın