CHP Lideri Özgür Özel, İzmir’e Mesaj Mı Verdi ?

CHP Lideri Özgür Özel, yüzde 70 oy oranıyla seçilen belediye başkanlarının oy oranlarının çok düşük bir oran düşmesi halinde yeni aday belirleyecekleri mesajını verdi. 

CHP Lideri Özgür Özel, yüzde 70 oy oranıyla seçilen belediye başkanlarının oy oranlarının çok düşük bir oran düşmesi halinde yeni aday belirleyecekleri mesajını verdi.

Kulislerde bu açıklama, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeniden aday gösterilmeyeceği olarak da yorumlandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, daha önce yaptığı açıklamada İstanbul, Ankara ve Aydın büyükşehir belediye başkanları ile yola devam edeceklerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise Performans Anketi yapacaklarını açıklamıştı. Bu son açıklamada Başkan Soyer’in yerine başka bir isim düşünüldüğünün kulislerde konuşulmasına neden oldu.

Manisa'ya ilk ziyaretlerinden birini yapan Özgür Özel'i karşılayanlar arasında değişimden yana olan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da yer alması dikkat çekmişti. 
Manisa’ya ilk ziyaretlerinden birini yapan Özgür Özel’i karşılayanlar arasında değişimden yana olan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da yer alması dikkat çekmişti.

Başkan Kocaoğlu, Özgür Özel’i Karşılayan Ekip İçinde Yer Aldı

Öte yandan seçildikten sonra baba ocağı Manisa’ya ilk ziyaretlerinden birini yapan Özgür Özel’i karşılayanlar arasında değişimden yana olan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da yer alması dikkat çekmişti.

Bir Şeyler Kötü Gidiyorsa…

CHP’nin yeni genel başkanı, “Seçildiği yerden geride olanları değişmek gerektiğini düşünüyorum” diyerek, BİRGÜN’e şu açıklamayı yaptı, “Partinin kimi gösterirse göstersin kazandığı yerde, aday kazanıyor diye mevcut belediye başkanını devam ettireceğiz diye bir zaruriyet yok. 2019’daki seçimden gerideyse değişecek. Yüzde 70’le seçilmiş, şimdi 65’te. Demek ki bir şeyler kötüye gidiyor. Oysa orada herkesin gönlünü alması lazımdı. Seçildiği yerden geride olanları değişmek gerektiğini düşünüyorum. Geriye gidiyorsa değiştirmek lazım hatta birazcık da aday adaylarına bakıp anketten sonra birbirine yakın ve yüksek adayları da sandığa koyup örgütü ödüllendirmek lazım” (izmirhaberleri.net)

Bir Cevap Yazın