Resimler İle Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Dikkat Çektiler

Manisa Rotary Kulübü “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konusuna dikkat çekmek amacıyla Alışveriş Merkezi’nde bir resim sergisi düzenledi. Lise 3. Sınıf öğrencilerinin yaptıkları toplamda 10 resimden oluşan sergide Ressam Eda Canata konuyla ilgili bir de canlı performans sergiledi.

Resimler İle Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Dikkat Çektiler

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Kulüplerinden Manisa Rotary Kulübü, “Toplumsal Cinsiyet Eşitiliği”nin önemine vurgu yapmak üzere Manisa lisesi 3. Sınıf öğrencilerinin resimlerinden oluşan bir resim sergisi düzenledi. Magnesia Alış Veriş Merkezi’ndeki halka açık sergi alış veriş merkezine gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Etkinlikte Ressam Eda Canata cinsiyet eşitliğini anlatan kadın portresi ile canlı performans sergilerken, kulüp üyeleri konuyla ilgili hazırladıkları bilgilendirici broşürleri sergiyi gezenlere verdi.

Resimler İle Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Dikkat Çektiler

Manisa Rotary Kulübü Başkanı Gülay Yücel, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü ayrımcılığın sona erdirilmesi ve cinsiyet temelinde ayrımcılık yapılm aması amacıyla gerek konuyu resmeden çocukların bu konudaki farkındalıklarını  artırmak gerekse yapılan bu çalışmanın halka ulaşmasını sağlamak amacıyla Magnesia Alış Veriş Merkezinde bu etkinliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Yücel, “Lise 3. sınıf öğrencilerimizin konuyla ilgili duygularını aktardıkları resimlerin yanısıra tacizin sadece fiziksel olmadığını, tehlikenin aslında nasıl oluşabileceğini anlatan bilgilendirme broşürlerimizle de pek çok kişiye ulaştık. Projemizin hayata geçmesinde iş birliği yaptığımız Magnesia Alışveriş Merkezi yönetimine, resimleriyle farkındalığımızı artıran gençlerimize, konuyu kendi döneminde de çok önemseyen ve sergimizi ziyaret eden Rotary 2440. Bölge Federasyonu Geçmiş Dönem Başkanımız Nedim Atilla’ya, çok değerli kulüp üyelerime ve sergimize yoğun ilgi gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.(İZMİRHABERLERİ) 

Bir Cevap Yazın