Reyhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Demirtok’tan ‘Mesaj’ Açıklaması

Reyhanlı Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından hastane personeline gönderilen mesajda yer alan ‘hastaneye işe gelemeyenler görevden affını istesin, bize bildirsin’ ve konteyner planlama listesinde adaletsizlik yapıldığı eleştirileri konusunda Başhekim Op. Dr. Mehmet Veli Demirtok’dan açıklama geldi.

Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın (BSHA) ulaştığı Toker, kendisinin de depremde iki evinin yıkıldığını eşini ve çocuklarını enkazdan çıkartıp, yerleşimlerini sağladıktan sonra hastanede görevinin başına geldiğini söyledi. Atılan mesajda ‘görev affı’ kelimesinin yanlış anlaşıldığını, deprem nedeniyle hastaneye gelemeyen personelin, işe gelmeme nedenlerini anlatan bir bildirimde bulunmaları yönünde bir çağrı olduğunu belirtti.

“Reyhanlı’da Bir Yıkım Olmadığı Halde İşe Gelinmiyor!”

Reyhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Demirtok, ilçede depremde yıkımın yaşanmadığını hastanede gönüllü hekimlerin gelip hastanede çalıştıklarını ancak Reyhanlı’da oturan ve yıkımla karşılaşmayan personellerin işe gelmemelerini anlayamadığını söyledi. Başhekim Demirtok, “Personelimize attığımız mesajda işe gelmeyenlerin gelmeme nedenlerini gerekçelendirmelerini istedik. Görev affı ibaresinde personellere bir tehdit ya da başka bir art niyet aranmamalıdır. Biz işe gelmeyen personellerimizin gerekçe göstermesini belirtmek amacıyla böyle bir mesaj yolladık. Ben işe gelemeyeceğim, hala göçükte annem babam var ya da kendisi yaralı ise durumlarını bize bildirmeleri anlamında mesaj gönderildi” dedi. 

“Otomasyoncu Yok Hasta Bakamıyoruz”

Depremde kendisinin iki evinin yıkıldığını belirten Başhekim Veli Demirtok, hastane personelinin yüzde 90’ının Reyhanlı’da ikamet ettiğini, ilçede yıkım olmadığını bu nedenle burada oturan personelleri göreve çağırdıklarını ve olumsuz yanıt aldıklarını ifade etti. Başhekim Demirtok şunları söyledi: “Depremin üzerinden bir ay gibi bir zaman geçti. Herkes yıkımı, acıyı yaşadı. Artık işimize bakmamız lazım. Gönüllü doktorlar da hastanede çalışıyorlar. Ancak işe çağırdığımız personeller arasında hastaneye girmem, psikolojim kötü gibi nedenlerle gelemeyeceklerini söyleyenler var. Hastaneyi çeviremiyoruz. Gönüllü doktorlar geliyorlar, kendi personellerimiz gelmiyorlar. Otomasyoncu yok, bu yüzden doktorlar hasta bakamıyorlar. Otomasyon personeline çok ihtiyacımız var.” 

Konteyner Planlamasında Liyakatsizlik ve Adaletsizlik Eleştirisine Yanıt!

Konteyner planlama listesine yönelik liyakatsizlik ve adaletsiz eleştirileri alan Başhekim Demirtok, “Planlamada herhangi bir adaletsizlik söz konusu değildir. Benim de evim yok, konteyner da kalmam kadar doğal bir şey var mı soruyorum size. Listede sadece idareciler yok. İdareci denen kişiler arasında başhemşire var. Ve onun yanında bir konteynerde 8 tane bekar hemşire kalıyor. Bir konteynerde bayan acil hekimleri, bir konteynerde de acil erkek hekimler kalıyor. Burada bir ayrımcılık var mı? Biz bu noktada ailesi olanlar, Antakya’da evi yıkılanlara öncelik kriteri koyduk. Bu öncelik tanınan arkadaşlarımız da genellikle doktorlar oldu. Çünkü hemşirelerimizin büyük çoğunluğu bekar ve KYK kurtlarına yerleştirildiler” dedi. Reyhanlı’da yaşayan personellerin herhangi bir konteyner ihtiyaçları olmadığını söyleyen Başhekim Veli Demirtok, “Kaymakamlık tarafından bizlere tahsis edilen 10 tane konteyner var, ikisi zaten hemşirelere verildi. Asla adaletsizlik yok, biz konteyner planlamasını Bakanlık yetkilileri ile gerçekleştirdik. Ayrıca daha gelecek olan personeller için de 100 tane konteyner planlaması yaptık. Henüz hiçbiri gelmedi. Şu anda da en acil durumda olan, Antakya’da yaşayan, evi yıkılan burada hizmet vermek isteyen personellerimize hemşirelerimiz de dahil olmak üzere konteyner tahsisi gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın