Sinan Bezircioğlu ve İl Yönetim Kurulu’ndan Birlik Sağlık-Sen’e Ziyaret

Sinan Bezircioğlu ve İl Yönetim Kurulu'ndan Birlik Sağlık-Sen'e Ziyaret

İYİ Parti İl Başkanı Bezircioğlu, son günlerde gündemden düşmeyen memur maaş zamları ile ilgili tartışmalar ve önümüzdeki Ağustos ayı içerisinde yapılacak toplu sözleşmeler ile ilgili İYİ partinin kurulduğu günden bu yana her zaman memurun, emeklinin, işçinin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade ederek, son memur maaş zamlarının kabul edilmesinin mümkün olmadığını, kamuda ücret adaletsizliğinin zirve yaptığını ifade etti. Bezircioğlu, memurlara yapılan seyyanen zammın mutlaka taban aylığa yansıması gerektiğini, seyyanen zamdan dolayı memurların emekli aylıklarında yaklaşık 4 bin TL, emekli ikramiyelerinde 200 bin TL kayıplarının olduğunu dile getirdi.

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol ise, memurların her yönüyle zor bir süreçten geçtiğini, memurların ekonomik olarak çok zor bir dönemden geçtiğini memurların maaşlarının mutlaka yoksulluk sınırına çekilmesi gerektiğini, memurların kaybolan itibarlarının iadesinin yapılması gerektiğini ifade etti.

 

Bugüne Dek Yapılan Hiçbir Toplu Sözleşme Memurun Lehinde Değil
Bugüne Dek Yapılan Hiçbir Toplu Sözleşme Memurun Lehinde Değil

Bugüne Dek Yapılan Hiçbir Toplu Sözleşme Memurun Lehinde Değil

Doğruyol, hükümeti destekleyen sarı sendikaların sendikacılıkla hiçbir alakalarının olmadığını, bu güne dek yapılan toplu sözleşmelerin hiçbirinin memurun lehinde olmadığını, yıllarca sözde enflasyon oranlarında yapılan memur maaş zamlarıyla memurlara sıfır zam yapıldığını ifade etti. Güvenilirliğini yitirmiş olan TÜİK verilerine göre yapılan memur maaş zamlarının reel ekonomik gerçeklerden uzak olduğunu memurların yoksul değil, fakir olduğunu dile getirdi.

Önümüzdeki günlerde yani Ağustos ayı içerisinde yapılacak olan toplu sözleşmelerden hiçbir beklentilerinin olmadığını ifade eden Doğruyol “Hükümet ve yetkili sendika arasında oynanan toplu sözleşme tiyatrosunun son perdesini bu dönem hep birlikte izleyeceğiz. Ve yine memur maaşları Sayın Cumhurbaşkanın inisiyatifine bağlı olarak belirlenecektir.” diye konuştu.

Bir Cevap Yazın