SMA Benimle Yürü Derneği’nden Deprem Dayanışması

SMA Benimle Yürü Derneği ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu deprem bölgelerinde dezavantajlı gruplar, engelli depremzedeler ve aileleri için bir araya gelerek güç birliği yaptı.

SMA Benimle Yürü Derneği Depremzedeleri Otellere Yerleştirdi

Bilim Sağlık Haber Ajansı (BSHA), SMA Benimle Yürü Derneği Başkanı Tarık Pişmiş’e ulaşarak deprem bölgelerinde SMA hastalarına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar ve hastaların ihtiyaçlarına ilişkin bilgi aldı. Tarık Pişmiş deprem haberini alır almaz harekete geçtiklerini, hemen bölgedeki hastaları ile temasa geçtiklerini belirtti. Pişmiş, “İhtiyaca göre kimilerini geçici otellere yerleştirdik. Bölgeden ayrılmak  isteyen hastalarımıza yol desteği sağladık.Bölgeye kargo gitmesi mümkün olmadığından bir çok ailemize nakit desteğinde bulunduk. İhtiyaçları için bölgedeki medikal firmalarıyla ile iletişime geçip hayati malzemelerini oralardan temin etme yoluna gittik. Bazı hastalarımızı İstanbul’a getirdik ve halen konaklama ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Talep geldikçe de karşılamaya devam ediyoruz” dedi.

SMA Hastalarının İlaçlarına Ulaşımının Takipçisiyiz

Dernek Başkanı Pişmiş SMA hastalarının ilaçları konusunda da takipçi olduklarını belirterek şunları söyledi: “İlaç konusunda deprem kaynaklı bir tedarik sıkıntısı var. Bu duruma yönelik çalışmalar yapıyoruz. Soğuk zincir akışını sağlama kaynaklı gibi gözüküyor şu an da problemler. Tabi bölgedeki hastahanelerin çoğunun hasar görmesi ve uygulamalar için çevre hastanelerde bir yığılma söz konusu oldu.”

Engelsiz Afet Platformu Kuruldu

Can kaybı konusunda SMA hastası noktasında bir kaybın şu ana kadar kendilerine ulaşmadığını belirten SMA Benimle Yürü Derneği Başkanı Tarık Pişmiş, “Ayrıca iş birliklerini güçlendimek adına ‘Engelsiz Afet Platformu’ kurduk. Sahada afet platformu ile koordineli çalışıyoruz. İhtiyaca göre bölgedeki ekipler ile iletişme geçiyoruz” açıklamasında bulundu. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın