SP Adayı Yıldız, “Kemalpaşa Belediyesi İlkokul Öğrencilerine Bir Öğün Beslenme Desteği Verecek” 

Saadet Partisi Kemalpaşa Belediyesi Başkan Adayı Av. Gamze Yıldız, eğitim projelerini açıkladı. Yıldız, “Tüm İlkokul öğrencilerimize bir öğün beslenme desteği sağlayacağız” müjdesi verdi. 

Köylerdeki Eğitim ile İlgili Sorunları Yerinde Tespit Ettik

Eğitim-İş Kemalpaşa Temsilcisi Salih Topuk’un Kemalpaşa Aktüel Dergisinde yayınlanan yazısını okuduğunu anlatan Saadet Partisi Kemalpaşa Belediyesi Başkan Adayı Av. Gamze Yıldız, ilçedeki eğitim sorunlarının hepsini yerinde tespit ettiklerini söyledi. Sorunların çözümünün yanı sıra öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif açıdan gelişimleri için de birçok proje geliştirdiklerini anlatan Yıldız, “Sayın Salih Topuk öğretmenimizin Kemalpaşa aktüel dergisinde ve internet sitesindeki yazısını okudum. Bir eğitimci kızı olarak sorduğu sorular benim için çok kıymetli. Eğitime yatırım yapmanın, bina yapmaktan çok vizyon geliştirmek ve buna göre projeler ve programlar üretmek olduğunun farkındayım. Maalesef seçim çalışmalarımızda, kapatılan köy okullarının halini, okulu olmayan köylerde taşımalı eğitim nedeniyle öğrencilerin çektiği sıkıntıları, yetersiz fiziki koşullar nedeniyle yaşanan zorlukları gördük. Keşke Milli Eğitim Bakanımız da ilçemizde esnaf ziyaretinde bulunmak yerine bu sorunları yerinde tespit etseydi. Biz köylerde ve merkezde yaptığımız seçim çalışmalarında sorunları tespit ettik ve eğitim konusunda projelerimizi geliştirdik” dedi. 

Yıkılan Okulların Yapımı Uzarsa Hayırseverler Desteği ile İnşaatları Tamamlayacağız 

Yıldız, şunları söyledi, “Öncelikle yıkılan Damlacık ilkokulu, Armutlu ilkokulu ve Halilbeyli İlkokulunun ihale süreçleri takip edecek, ihale süreçlerinin uzaması halinde hayırseverlerimizle birlikte bu okulları biz inşa edeceğiz. Eğitim ve öğretimin devam ettiği köy okullarının ısınma sorunu vb fiziki ihtiyaçlarını giderecek tadilat ve tamiratını biz yapacağız. Öte yandan kapatılan köy okullarının tadilat ve tamiratını yapacak bu binaları aktif hale getirmek için halk eğitim merkezimiz ile birlikte o köy halkına meslek edindirme kursları, hobi kursları, kuracağımız tarım araştırma ve geliştirme merkezinizin de dahil olacağı üretim uygulamaları eğitimleri vereceğiz.  Köylerdeki çocuklarımızın maruz kaldığı eğitimdeki adaletsizliği giderebilmek için yine kurumlarla işbirliği içerisinde köy okullarında yabancı dil kursları, sanat kursları ve gerek duyulması halinde okul derslerine destek olacak özel dersler vereceğiz” 

Tüm Köy Okullarına Spor Etkinliklik Alanları Oluşturacağız, Uzak Köyden Gelen Öğrencilere Yurt İnşa Edeceğiz 

“Tüm köy okullarının ve merkez okulların ihtiyaç olanlarında spor etkinlik alanları oluşturacağız. Köylerde hala okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımıza okuma- yazma kursları vereceğiz. Okulları vatandaşlarımız için de bir eğitim yuvası haline dönüştürerek eğitim ve öğretimin sona erdiği saatlerde vatandaşlarımız için yine gerekli kurumlarla irtibat halinde meslek edindirme kursları, hobi kursları, yabancı dil kursları vereceğiz.Ortaokul ve lise öğrencilerimize ve ailelerine Sınav stresiyle başa çıkabilmeleri için psikologlarımızla birlikte hareket ederek seminerler vereceğiz. Yine gençlerimize yönelik kişisel gelişim eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. Uzak Köylerden lise eğitimi için merkeze gelen öğrencilerimizin konaklayabilecekleri belediye yurt binası yapacağız, gençlerimizi hiç bir tarikatın ve cemaatin eline bırakmayacağız” 

Okula Ulaşım Sorununu Çözeceğiz 

“İlçemizde fen lisesi, sağlık lisesi, tarım lisesi ve uygulamalı özel eğitim okulu açmak için gereken temasları yapacak ve bu okulları kazandırmak için üzerimize düşeni yapacağız. Çıraklık okulu için fiziki şartları daha uygun merkezi bir yer tahsis edeceğiz. Okullara Ulaşımda sorun yaşayan mahalle ve köyler için servis hizmetlerimizle bu sorunları da gidereceğiz. Belediyemiz bünyesinde eğitim burs fonu oluşturarak ihtiyaç sahibi her yaşta öğrencilerimize burs imkanı sağlayacağız. İlk olarak mevcudu fazla okullarımızdan başlamak üzere okul bahçelerine konteyner koyarak revir hizmeti verilmesini sağlayacağız. Çocuk ve gençlerimize spor yapabilmeleri için spor salonları ve kapalı yüzme havuzları inşa etmenin yanında lisanslı sporcularımıza ulaşım ve beslenme desteği sağlayacağız. Çocuklarımız ve gençlerimize kültür ve turizm turları düzenleyerek ilimizdeki müzeleri görmelerini, smyrna antik kenti, Selçuk Efes antik kenti ve kalesi, Bergama antik kenti, Birgi köyü, Çeşme kalesi, kadifekale, Çandarlı kalesi gibi tarihi yerleri ziyaret etmelerini sağlayacağız.  Ayrıca ekolojik turizme yapacağımız yatırımı güçlendirmek için belediye bünyemizde oluşturacağımız doğa ve dağcılık klübümüz ile ortak etkinlikler düzenleyerek gençlerimizi ve çocuklarımızı doğa ile bütünleşmiş çevre koruma bilinci yüksek doğa sever bireyler olarak yetiştireceğiz. Hayvan sevgisini aşılamak ve hayvan dostu nesiller yetiştirmek için de projeler geliştirecek ve tüm çocuklarımız ve gençlerimiz ile hayvan dostu bir kent hayalimizi gerçekleştireceğiz. Bizim belediyeciliğimiz ile başka bir Kemalpaşa mümkün” (izmirhaberleri.net) 



Bir Cevap Yazın