Tahtalı Barajı Havzası’na Çöp ve Moloz Dökülüyor

İzmir'in Menderes ilçesinde kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Tahtalı Barajı'na dökülen Tahtalı Çayı'na bırakılan çöp ve molozlar kirliliğe ve kötü kokuya yol açıyor. 

İzmir’in Menderes ilçesinde kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Tahtalı Barajı’na dökülen Tahtalı Çayı’na bırakılan çöp ve molozlar kirliliğe ve kötü kokuya yol açıyor.

İzmir’de Son Dakika’da yayınlanan habere göre, kentin önemli ölçüde içme suyunu karşılayan Tahtalı Barajı’na dökülen Tahtalı Çayı’nın hemen yanına bırakılan çöp ve molozlar kötü kokuya neden oluyor. Kim ya da kimler tarafından döküldüğü bilinmeyen atıklar doğa kirliliğine neden olurken, bölge halkı da tepkisini dile getirildi.

İZSU’dan Açıklama

İZSU Genel Müdürlüğü konu hakkında yaptığı açıklamada, “Tahtalı Baraj Havzasındaki yerleşimlerin evsel katı atıkları havza içerisinde düzenli depolama tesisine izin verilmediğinden 90’ lı yıllardaki Menderes İlçesi vahşi depolama alanı kaldırılarak, Kısıkköy’ de havzadaki tüm yerleşimlerin evsel katı atıklarının transferini sağlayan Katı Atık Transfer İstasyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulmuştur. Transfer İstasyonunda toplanan Katı Atıklar havza dışındaki Harmandalı Düzenli Deponi Alanına gönderilmektedir.
Yerleşimlerin katı atıkları dışında havzadaki bazı bölgelere kaçak moloz vb. atıklar atılmaktadır. İZSU Baraj Havzası denetim ekipleri, bu alanlara dökülen atıkları tespit ederek, ilgili İlçe Belediyeleri tarafından bu atıkların kaldırtılmasını sağlatmaktadır. Bilginize sunarız” ifadelerine yer verildi. (BSHA –

 

 

 

Bir Cevap Yazın