Tunç Soyer Ne İstiyor ? (Haber Yorum)

Tunç SOYER;Pes Artık !

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aday gösterilmek için elinden geleni yapmasına rağmen genel merkez tarafından aday gösterilmedi. Genel Merkezi ve CHP Lideri Özel’e muhalif tavrını sürdüren Soyer ne istiyor ?

Aslında belediye geleneği gereği mevcut başkan aday gösterilmediği takdirde yeni adayı destekler ya da partisinin yararını düşünerek muhalif bir çizgide durmaz. Ancak İBB Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Merkezi tarafından aday gösterilen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı desteklemediğini bir şekilde ifade etti. Genel Başkanı Özgür Özel tarafından Ankara’ya davet edilen ve bu ayrılıkçı rüzgardan vazgeçmesi talep edilen Başkan Soyer, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in davetiyle Ankara’da görüştük. İzmir ve İzmir’deki yerel seçim ile ilgili endişelerimi, görüş ve önerilerimi ilettim. Kendisinin gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışmamız ile ilgili teklifleri için teşekkür ettiğimi, ancak şu an böyle bir talebim olmadığını dile getirdim. İzmir’in ve Türkiye’nin aydınlık geleceği için doğru olanı söylemeye, bu memleket için canla, başla, aşkla çalışmaya devam edeceğim” şekilde açıklama yaptı.

Peki Soyer’in bu açıklamasından ne anlamayız ? Aklımıza takılan soruları sorup yorumumuza geçelim.

Özgür Özel Soyer arasında nasıl bir samimiyette bir görüşme geçti ? Özel, Soyer’e hangi görevleri teklif etti ?

Başkan Soyer, ‘zeytin dalını’ neden geri çevirdi ?

Soyer’in kafasından geçenleri tabi ki bilemeyiz ancak. Soyer’in Özel’i desteklemediğini, Özel’in seçim kazanmasında büyük emeği olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de yıldızlarının barışmadığını belirtelim. Soyer aslında, CHP eski Lideri Kılıçdaroğlu’nun izinden devam edeceği mesajı veriyor. Geçtiğimiz günlerde Gazeteci Yazar Levent Gültekin, Youtube Kanalında CHP’de bir grubun Kılıçdaroğlu’nun yeniden gelmesi için uğraştığını hatta İmamoğlu’nun İstanbul’da kazanmaması için de çaba gösterdiğini açıkladı. Soyer’i direkt bu gruba sokamayız, ama Özgür Özel’in yanında yer almaması, Kılıçdaroğlu ile yakın temasının sürdüğünün bir işareti olabilir. Bu da bize Soyer’in, “İzmir’in ve Türkiye’nin aydınlık gelceği için doğru olanı söylemeye, bu memleket için canla, başla, aşkla çalışmaya devam edeceğim” mesajının da az önceki iddiamızla örtüştüğünü ifade edebiliriz.

Tunç Soyer Gönüllüleri

Hiçbir siyasi parti ve belediyeden reklam veya maddi destek almayan, özgür haberciliğin öncüsü izmirhaberleri ailesi olarak, bir itirazımızı dile getirmek istiyoruz. Soyer’in adaylıkta isminin geçtiği ve aday gösterilmeyeceğinin ortaya çıkmasının ardından açıklamalarını ve eylemlerini sürdüren bir Tunç Soyer Gönüllüleri grubu var. STK dayanışmasının diplerde olduğu, İzmir’deki yüzlerce dernekten sadece bir kaçının memleket yararına iş yaptığı günümüzde, bu kadar hararetli bir şekilde Soyer’i savunan gönüllü ordusunun olması biraz garibimize gitti. Bunu kendi aramızda hep konuşuyoruz.

Soyer Gönüllülerine Yanıtımız !

Soyer’in gerek Seferihisar’da gerekse İzmir’de ‘efsane’ belediye başkanlığı geçirdiğini hiçbir İzmirli söylemeyecektir. Bir Soyer Gönüllüsü şunları söylemiş, “Soyer’in 15 yıllık belediye başkanlığında yaptıkları ortadadır. Ne yaparlarsa yapsınlar bunu örtemezler, yok sayamazlar” Kimse, Soyer’in çalışmadığını söyleyemez. Elbette tamamladığı projeler, başlattığı projeler vardır. Ancak kimse de, “Soyer giderse İzmir’e hizmet olmaz da” diyemez. Çünkü bunu dedirtecek bir hizmet ortada göremiyoruz…

Tunç Soyer Şunları Yapsaydı, İnanın Biz de ED Medya Grubu Olarak Tunç Soyer Gitmesin diye haykırırdık…

Ulaşımı ucuzlatan 90 dk uygulaması kaldırılmasaydı.

İzmir’in içme suyu Türkiye’nin en pahalı içme suyu olmasaydı.

Başkan Özfatura gibi EVKA benzeri konut projeleri yaparak, İzmir’deki konuk ve kira fiyatlarını aşağıya çekebilseydi.

İZELMAN Kreş sayısını 50’nin üzerine çıkartabilseydi..Böylece el yakan özel kreş fiyatları da biraz düşerdi. (İZELMAN’ın 15 kreşi var, İstanbulda 100’ü geçti…)

İzmir’deki öğrencilere, 5 yaş altı çocuğu olan annelere ücretsiz ulaşım getirseydi. Ya da 1 lira gibi çok düşük bir rakam olsaydı. (Mersin’de öğrenciler 1 Liraya belediye otobüsüne biniyor)

Depremsellik konusunda elle tutulur çalışmalar yapsaydı… (Bu konuda soru gelebilir yanıtlamaya hazırız)

Dr. Cemil Tugay’a Çağrımızdır !

Sayın Soyer, mutlaka İzmir’e emekleriniz geçmiştir. Ama her yönden geri kalmış İzmir’e taşı altına elini değil gövdesini koyacak, kentin 50 yıllık planlamasını yapacak bir belediye başkanı istiyoruz. Kazanma ihtimali en yüksek aday olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a da bu çağrıda bulunmuş olalım. Mazbatayı alan İzmir Büyükşehir Beldiye Başkanını da yakın takibe alacağımızın sözünü buradan vermiş olalım.

Herkese güzel bir hafta dilerim.. İzmirhaberleri.net Editör Ailesi 

Tunç Soyer Gönüllüleri 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Cevap Yazın