Tunç Soyer ‘Yıkılacak’ Dedi, Otogar Esnafı İhtimal Dahi Vermiyor

Tunç Soyer ‘Yıkılacak’ Dedi, Otogar Esnafı İhtimal Dahi Vermiyor

Tunç Soyer, İzmir’de 1998 yılında hizmete açılan İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yeni bir dönem başlatıyor. Eski ve yıpranmış görüntüsüyle eleştirilere neden olan ve 25 yıldır hizmet veren İzmir Otogar’ının yenilenmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den açıklama geldi. Sosyal Medya hesabından “İzmir Otogar’ın bu hali ne?” diyerek açıklama yapan Tunç Soyer, İzmir Otogar’ın 25 yıllık işletme hakkını elinde bulunduran şirketin sözleşmesi 2023 yılının Aralık ayında bittiğini belirterek sözleşme biter bitmez tahliyeye başlayacaklarını belirtti.

2020 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Transfer Merkezi Mimari Proje Yarışması”yla yeni Otogar’ın planları ortaya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sayfasında mevcut yapıda herhangi bir güçlendirme ya da restorasyon çalışmasının yapılmayacağı ve yapının tamamen yıkılacağı belirtildi.

Yapılan açıklamaya rağmen Otogar esnafında yapının yıkılmayacağına sadece tadilat ve güçlendirme göreceğine dair güçlü bir kanı var.  Yapının tamamen yıkılacağını duyan Otogar esnafı ise tedirgin. Türkiye’nin en büyük otogarlarından biri olan İzmir Otogarında taşımacılık yapan 172 firma ve onlarca işletmenin nerede faaliyet göstereceği, transferin nasıl gerçekleşeceği, kiraların nasıl olacağı, belediyenin bu noktada esnafa ne kadar destek olacağı konusunda esnaf İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den açıklama bekliyor.

 

İzmir Otogar Esnafının Kafası Karışık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gündem olan Otogar açıklamasının ardından Otogar esnafı konuyla ilgili ne düşünüyor? Henüz İZOTAŞ ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından net bir şekilde bilgilendirilmeyen İzmir Otogarı esnafının kafası karışık.

 

İzmir Otogar Esnafının Kafası Karışık
İzmir Otogar Esnafının Kafası Karışık

Gelişmeleri Sosyal Medyadan Duyduk

İzmir Otogar Eczanesi teknisyeni Cumali İşler,” Otogardaki gelişmeleri sosyal medyadan duyduk ve bir yandan sevindik ancak bir yandan da düşünüyoruz. 2023’te sözleşme bitiyor ama bizim nereye gideceğimize dair bir açıklama yapılmadı henüz. Belirsizlik içindeyiz. Tunç Soyer tahliye edileceğini söylemiş ama bu kadar esnaf nereye gidecek ya da  İzmir’de öyle bir alan var mı bilmiyorum.” dedi.

 

Bu Kadar Esnafı Nereye Taşıyacaklar
Bu Kadar Esnafı Nereye Taşıyacaklar

Bu Kadar Esnafı Nereye Taşıyacaklar

Otogar Esnafından bir büfe çalışanı ise, “Bu kadar insan nereye gider bilmiyorum ama bu Otogar İzmir Büyükşehir Belediyesi için oy kaybıdır. Buraya 81 ilden insan geliyor ve leş gibi tuvaletlerle, etrafın pisliği ile karşılaşıyor. İşletme başkasına ait olsa bile denetlemek zorundalar. Yetkileri var. Yıkılacağını sanmıyorum ama tadilata girebilir. Yıkım olursa bu kadar esnafı nereye taşır bilmiyorum. Garaj çok büyük. Çok zor. “ diye konuştu.

Başkan Otogar Esnafına Güven Vermiyor
Başkan Otogar Esnafına Güven Vermiyor

Tunç Soyer Otogar Esnafına Güven Vermiyor

Büfe İşletmecisi Melih Pınar şunları söyledi, “Yıkılacağını sanmıyorum. Sağdan soldan duyduğumuz kadarıyla tadilat olacakmış. 20 yıldır buradayım ben. İlk açıldığında çok güzel bir yerdi. Yıkım olmayacak sadece tadilat olacak. Ama o tadilat da 10 yıl sürer. Kısım kısım tadilata girecek. Yenilenen kısımlara taşınacak esnaf ama kira nasıl olur taşınma nasıl olur bilemem. Tunç Soyer buraya kazma vuramaz, yıkamaz çünkü çalışmalarını görüyoruz. Ben bir CHP’li olarak bunları söylüyorum.”

Bir Cevap Yazın