Uyuşturucudan Yakalanan Yeşilay Başkanı Zorlu’nun Yönetimi 2019’da Görevden Alınmış !

Yeşilay Kilis Şubesi eski Başkanı Ahmet Zorlu’nun uyuşturucudan tutuklanması gündeme bomba gibi düşerken, Yeşilay BSHA’ya yaptığı açıklamada, Zorlu’nun 2019’da genel merkez tarafından görevden alınma sebebini açıkladı.

Yeşilay Kilis eski Şube Başkanı ve bir dönem AKP Kilis eski Milletvekili Reşit Polat’ın danışmanlığını yapan Ahmet Zorlu’nun aracında 800 gram uyuşturucu ve hassas terazi bulunması üzerine tutuklanması, Türkiye’de en çok konuşulan konulardan biri oldu. Olayın gündem olmasının ardından Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi bir açıklama yayınladı, “22.12.2023 tarihinde basında Yeşilay Kilis Eski Şube Başkanı’nın adının geçtiği haberlere ilişkin açıklama yapma gereği doğmuştur. Bu konuda kamuoyunu aydınlatmak isteriz.
Söz konusu haberlerde ismi geçen şahıs, Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun 05.04.2019 tarihli 27/72/2019 sayılı kararı ile görevden alınmıştır ve bu tarihten beri kurumumuzla hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz”

Yeşilay Cemiyeti Ahmet Zorlu’nun Neden Görevden Alındığını Açıkladı

Yeşilay Cemiyeti, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) gönderdiği yazıda ise Ahmet Zorlu’nun neden görevden alındığı konusuna açıklık getirdi. Yeşilay Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada, “Genel Merkeze karşı mali ve hukuki yükümlülüklerini süresi içinde yerine getirmeyen veya bu yükümlülüğünden kaçınmak için mevzuata karşı hile ve benzeri yöntemlere tevessül eden şube yönetimleri ile Yeşilay amaç ve politikalarına aykırı davranan, Yeşilay’ın çıkarlarına, itibarına, maddi ve manevi kişiliğine zarar veren şube yöneticileri Genel Merkez Genel Kurulu tarafından aldığı yetki ile Genel Merkez Yönetim Kurulunca görevden alınır ve kayıtlı veya kaydedilecek üyelerle geçici kurul oluşturulur. Geçici kurul oluşturulma imkanı bulunmadığı durumda ise şube, bu Tüzük hükümlerine göre yeniden açılabilecek hale gelinceye kadar Genel Merkez Yönetim Kurulu kararı ile kapatılır. Tasfiye edilen şubelerin tasfiyeden arta kalan tüm bakiyeleri, para, mal ve eşyası Genel Merkeze intikal eder” denildi.

Ahmet Zorlu AK Parti Kilis Mİlletvekili Reşit Polat’ın Danışmanlığını Yapmıştı

Ahmet Zorlu, geçmişte AKP Kilis eski Milletvekili Reşit Polat’ın danışmanlığını üstlenmişti. 2019 yılında, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere yönelik ‘Sigara, alkol, uyuşturucu bağımlılığına karşı’ adlı bir yarışma düzenleyerek, dereceye giren öğrencilere plaket takdim etmişti.

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın