Yeni Başkan Kızılay’da Güveni Tazeler Mi? Eski YK Üyesi Tezdiğ Değerlendirdi (Özel Haber)

Şubat depremlerinde çadır satışı ile gündeme gelen ve kamuoyunda kaybettiği güven nedeniyle kan bağışlarında asgari seviyenin altına düşülen Kızılay’da olağanüstü genel kurul neticesinde yeni başkan seçildi. Kızılay’da deprem sürecinde çadır satışlarıyla eleştiri alan Dr. Kerem Kınık’ın istifası sonrasında başkanlık koltuğuna vekaleten birinci Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz getirilmişti. 

Kızılay eski Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ, olağanüstü genel kurulda Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ın Kızılay’a yeni başkan seçilmesi hakkında Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) değerlendirmede bulundu. Tezdiğ, Kızılay’da oy birliğiyle resmen başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz’ın zaten Kızılay’ın genel başkan yardımcısı ve Kerem Kınık’ın yol arkadaşı olduğunu, bu nedenle de kaybedilen güvenin yeniden inşası konusunda yeni başkan seçiminin çok etkili olamayacağı kanaatinde olduğunu ifade etti. 

“Görünen Köy Klavuz İstemez!”

Kızılay’ın olağanüstü genel kurulunda Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, oy birliğiyle başkanlığa seçildi. Peki Kızılay’da yönetim kurulu başkanlığına yeni bir ismin gelmesi Kızılay’ın kamuoyu nezdinde kaybettiği güvenin yeniden kazanılmasında etkili olabilir mi? Mesele sadece Kerem Kınık’ın gitmesi miydi? 

Sabahattin Tezdiğ, Kızılay’da sadece başkan değişimi olduğunu, yönetim kurulunun değişmediğini kökten bir değişim için mevcut yönetimin de tamamen değişmesi gerektiğine dikkat çekti. Tezdiğ şunları söyledi: “Mevcut yönetim yerinde duruyor. Bu yerinde duran yönetim şu anki başkan da dahil, daha önce Kerem Kınık’ın beraber yürüdüğü yol aldığı arkadaşlarıydı. Sadece Kerem Kınık istifa etti. Yönetim değişmedi. Haliyle Kerem Kınık istifa edince birinci yedek üye yönetim kuruluna seçildi. Yani hiçbir şekilde bir şey değişmedi. Sadece başkan seçildi. Bu saatten sonra iyi bir şeyler inşallah olur. İnşallah diyorum çünkü bu kişiler de Kerem Kınık’ın yolundan giden, onun atadığı, göreve getirdiği kişilerdi. Nasıl bir yol izleyeceklerini ileri ki zamanlarda göreceğiz. Yeni gelen başkanın güven tazeleyip tazelemeyeceği hakkında bir şey söylemek için henüz erken ancak görünen köy kılavuz istemez.”

“2016’daki 150 Bin Hisse, Şu Anda 14 Binlerde!”

2016-2019 yılları arasında Kızılay’a olağanüstü genel kurulda Başkan seçilen Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ve Kerem Kınık’la çalıştığını ifade eden Tezdiğ, “Kerem Kınık’ın aldığı yanlış kararlara itiraz ettikten sonra yollarımız ayrıldı. Biz yanlışları ona gösterdikçe o görmemezlikten geldi. 2016 yılında 150 bin tane hisse toplanırken, bakın bu sene Kerem Kınık’ın bıraktığı enkaz haline gelen Kızılay’da 14 bin hisse toplandı. İnsanlar güvenmiyor, kan stokları eridi. İnsanlar artık Kızılay’a kan bağışında bulunmak istemiyor. Güven sarsıldı ve bu güvenin tekrar kazanılması için bütün yönetimin değişmesi gerekirdi” dedi. 

“Yılmaz, Çadır Satışında Genel Başkan Yardımcısıydı”

Kızılay’da başkanlık koltuğuna seçilen Yılmaz ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinin neredeyse bir buçuk yıl önce Kerem Kınık’la birlikte göreve geldiklerine işaret eden Sabahattin Tezdiğ, “Değişen bir şey olmadı. 6 Şubat Depremleri’nde çadır satışı yapılırken Fatma Hanım Genel Başkan Yardımcısıydı. Hiçbir şeyin değişeceğine inanmıyorum ama zaman ne gösterir bilemiyoruz. Yeni başkan döneminin de takipçisi olacağız. Kızılay bizim Kızılay’ımızdır, Kızılay 85 milyonun Kızılayı’dır. İyi şeyler yaptıklarında takdir edeceğiz. Kötü şeyler yaptıklarında tabi ki bunları dile getireceğiz. Umarım Kızılay eski güvenilirliğini kazanır” diye konuştu. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın