Aliağa’da Yanık Ünitesi Açıldı

Aliağa’da Yanık Ünitesi Açıldı

Aliağa Devlet Hastanesi bünyesinde Yanık Ünitesi törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İlçe Kaymakamı Zekeriya Güney,  Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Mikro Cerrahi Vakıf Başkanı Fethi Hinginar ile ilçenin siyasi ve idari erkânı,  sağlık yöneticileri ve çalışanları katıldı.

 

Aliağa’da Yanık Ünitesi Açıldı

Aliağa’da Yanıklar Merhem Bulacak

Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı yaptığı konuşmasında, İzmir’in Aliağa İlçesinin, ülke genelinde ağır sanayi kuruluşlarının yoğun olduğu bölgelerin içinde 2. sırada bulunduğunu ve meydana gelen iş kazaları nedeniyle yanık ünitesinin ihtiyaç olarak görüldüğünü belirtti. 5 yataklı ve bir pansuman odasından oluşan yanık ünitesinin, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından hazır hale getirildiğini vurgulayarak, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yalçın Koçyiğit de hastanelerine kazandırılan yanık ünitesine katkıda bulunan tüm kurum ve kişilere şükranlarını sunarak ilçe halkına hayırlı olmasını temenni etti. 

TİSK Mikro Cerrahi Vakıf Başkanı Fethi Hinginar’da yaptığı konuşmasında “İhtiyaç durumunda hayat kurtaracak olan bir ünitenin oluşumuna katkı sunmak gurur ve sevinç kaynağı. Bundan sonra da destek olmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından yanık ünitesinin açılış kurdelesi kesildi. İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş tarafından yanık ünitesi ve özellikleri hakkında bilgiler verildi.

Bir Cevap Yazın