Konak Belediye Meclisi Toplandı

Konak Belediye Meclisi Toplandı

Konak Belediyesi’nin ağustos ayı ilk meclis toplantısı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönettiği oturumu CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, MHP Konak İlçe Başkanı Yusuf Çoban, İYİ Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Nazan Aruk, İYİ Parti STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Figen Tezcan, İYİ Parti Konak İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Kansoy, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Baysak da takip etti. Meclisi Konak Belediyesi Gençlik Meclisi ile CHP Konak Gençlik Kolları’nın başkan ve yöneticileri de izledi.

 

Bir Aylık Çalışmalara Detaylı Sunum
Bir Aylık Çalışmalara Detaylı Sunum

Bir Aylık Çalışmalara Detaylı Sunum

Meclis açılışında, Belediye’nin Temmuz ayında yürüttüğü çalışmalar detaylı bir sunumla anlatıldı. Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Sosyal Yardım İşleri, Kadın ve Aile, Kültür ve Sosyal İşler, Temizlik İşleri, Sağlık İşleri, AR-GE, Veteriner İşleri ile Zabıta gibi aktif müdürlüklerin bir aylık çalışmaları meclis üyelerine aktarıldı. Sunumda temmuz ayında Belediye tarafından 350 ton asfalt üretildiği vurgulanırken, ilçedeki iki metruk binanın yıkıldığını belirtildi. İlçe genelinde kaçak olarak dökülen bin 125 ton molozun toplandığı, vatandaşların talebiyle toplanan 693 ton molozun ise döküm alanlarına sevk edildiği kaydedildi.

 

2 Milyon Belge Dijital Oldu
2 Milyon Belge Dijital Oldu

Konak’ta 2 Milyon Belge Dijital Oldu

Belediye Temmuz ayında ayrıca Kahramanlar Mahallesi’ndeki Nevzat Güzelırmak Parkı’nda yenileme çalışmaları yaparken, Aziziye Parkı’na yeni oyun grupları kurdu. Güzelyalı Mahallesi Fuat Göztepe Parkı’nda yapılan mini halı saha da geçtiğimiz ay kullanıma açıldı. İlçe genelinde 1551 ağaç ve yaklaşık 140 metrekare çalı budandı. Belediye Sosyal Destek Merkezi’nden temmuz ayında 662 vatandaş yararlandı. 221 kişi belediyenin poliklinik hizmetinden yararlanırken, 67 kişi hasta nakil hizmeti aldı. Haftanın 7 günü 3 vardiya halinde çalışan temizlik ekipleri ise günlük ortalama 600 ton evsel atık topladı. Belediye tarafından Temmuz ayında düzenlenen kültür etkinliklerine bin 256 kişi katıldı. Toros Sosyal Tesisi’nde kurulan dijital arşiv merkezinde 1 milyon 950 bin adet belge taranarak dijital olarak arşivlendi.

 

Belediye Başkanı Abdül Batur
Belediye Başkanı Abdül Batur

Üç İlçeyle Kardeş Şehir Olacak

Toplantıda bir aylık çalışmaların aktarıldığı sunumun ardından meclise verilen önergeler okunarak ilgili komisyonlara iletildi. Belediye’nin Ankara Çankaya Belediyesi, İstanbul Kadıköy Belediyesi ve Kırklareli Ahmetbey Belediyesi’yle kardeş şehir olması önergeleri ilgili komisyonlara iletilirken, Belediye Gençlik Meclisi’nin “Fütürizm ve Yapay Zekâ Çalıştayı” düzenlemesine yönelik önerge de görüşülmek üzere komisyonlara aktarıldı. Belediye Afet İşleri Müdürlüğü’nün kurulmasına ilişkin önerge de mecliste ele alınarak komisyonlara iletildi.

Bir Cevap Yazın