Cerebral Palsy Türkiye’den Çocuklara İki Yeni Kitap

Cerebral Palsy Türkiye’den Çocuklara İki Yeni Kitap: Empati ve Farkındalık İçin Bir Adım

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, çocuklarda empati duygusunu geliştirmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçlayan Çocuk Kitapları Serisi’ne iki yeni kitap daha ekledi. “Çiftlikte Doğum Günü” ve “Benim Renklerim ve Harflerim” adlı kitaplar, küçük yaştaki okuyucuları eğlendirirken Cerebral Palsy hakkında da bilgilendiriyor.

Cerebral Palsy Tedavisinde Yeni Yöntem 

“Çiftlikte Doğum Günü”nde Cerebral Palsy’li Müjde’nin arkadaşlarıyla çiftlikte geçirdiği keyifli bir doğum günü macerasını okuyoruz. “Benim Renklerim ve Harflerim”de ise anasınıfına başlamadan önce endişe yaşayan Hemiplejik Cerebral Palsy’li Deniz’in anasınıfındaki öğretmenlerinin desteğiyle renkleri ve harfleri eğlenceli bir şekilde keşfetme yolculuğuna tanık oluyoruz.

Kitaplardan elde edilen gelir depremden etkilenen çocukların özel eğitim ve fizyoterapi hizmetleri için kullanılacak.

Cerebral Palsy Nedir?

Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan fiziksel engellilik durumudur.Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye Hakkında:

  • Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş.
  • Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sunuyor.
  • Meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için faaliyetlerde bulunuyor.
  • İstanbul Ataşehir’de 35 dönümlük alan üzerine kurulu kampüste Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi bulunuyor. 50. yılını dolduran Vakıf, 30 binden fazla çocuk ve ailesine hizmet verdi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın