Çocuğu Lösemi Hastası Depremzede Baba, Deprem Parasını ‘Azeri Baba’ya Verdi!

Depremlerle sarsılan Türkiye’de, deprem bölgelerine yardım çağrıları devam ederken, bir yardım çağrısı da İzmir’den yankılandı. Diyarbakır’da evi ağır hasar alan, çok sayıda akrabasını, dostunu kaybeden, lösemi çocuk babası İsmail Yoldaş, kendisine yatırılan 10 Bin TL’lik deprem yardımını Azeri vatandaşı, oğlu lösemi tedavisi gören baba Ecrim Guliyev’e verdi. Kendi çocuğu da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi’nde lösemi tedavisi gören İsmail Yoldaş, Azeri babanın derdine çare aradığını belirterek şunları söyledi: “Aynı kaderi paylaştığım dostum Ecrim Guliyev, yaklaşık 1 Milyon TL hastane masrafını karşılayamazsa çocuğuna ilik nakli gerçekleşemeyecek.”

Deprem Yardımını Azeri Aileye Verdi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da evi ağır hasar alan İsmail Yoldaş, 6 Şubat Günü deprem haberini İzmir’de aldı. 3 çocuk babası Yoldaş’ın kızı ve oğlu Diyarbakır’dayken o ve eşi 4 yaşındaki lösemi hastası çocuklarının nakil sonrası tedavisi için Ege Üniversitesi’nde bulunuyordu. Depremden sonra Diyarbakır’daki kızı ve oğlunu da yanına aldıran baba İsmail Yoldaş, kendisiyle aynı kaderi yaşayan, 16 yaşındaki oğlu lösemi tedavisi gören, ilik nakli için gün sayan Azeri Vatandaşı Ecrim Guliyev’in yardımına koştu.

Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) ulaşan Diyarbakırlı Depremzede İsmail Yoldaş, devlet tarafından yatırılan 10 bin lira tutarındaki deprem yardım parasını Ecrim Guliyev’e verdiğini, ailenin Ege Üniversitesi’ndeki tedavi masraflarını karşılayacak durumda olmadığını söyledi. Yoldaş, “6 Şubat’ta deprem felaketinde iki çocuğum Diyarbakır’daydı çok büyük korku yaşadık. Çok sayıda akrabamızı, eşimizi dostumuzu depremde kaybettik. Azerbaycan yardım ekipleri deprem bölgesine ilk gelen ekipler arasında yer alıyordu. 700’ü aşkın kişiyle Diyarbakır’a gelerek enkazlardan insanları kurtardıkları haberlerini aldık. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çocuğumuzun nakil sonrası kontrolleri için bulunuyoruz. Buradayken Ecrim Guliyev’le yollarımız kesişti. İnsan insana zor günlerde daha çok destek olmalı, biz de çok zor bir zamandan geçiyoruz ancak şu an o benden daha mağdur durumda. Eğer masrafları ödeyemez ise çocuğu nakil olamayacak” dedi. BSHA’ya ulaşan Azeri baba, 16 yaşındaki lösemi tedavisi gören oğlu Rasul Guliyev’in iki hafta sonra ilik nakli olacağını ancak tedavi masrafı olan yaklaşık 1 Milyon TL’yi ödeme sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Guliyev: Tedavi İçin Satacak Bir Şeyim Kalmadı!

Azeri Vatandaşı Baba Ecrim Guliyev, “Üç buçuk ay önce de çocuğumun lösemi kan kanseri olduğunu öğrendik. İzmir’e Ege Üniversitesi’ne kontrol amaçlı geldik. Gerekli tahliller gerçekleştirildi, babadan yarı uyumlu ilik nakli gerçekleştirilecek. Yaklaşık 1 milyon lira bir tedavi masrafı çıkartıldı. Eğer bunu ödeyemezsem çocuğum nakil olamayacak. Çok zor durumdayız, iki sene önce de kemik kanseri teşhisiyle çocuğum ameliyat olmuştu, o zaman tedavi için evimi, arabamı her şeyimi satmak zorunda kaldım” diyerek sesini duyurmaya çalıştı. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın