Deva Partisi Milletvekili Seda Kaya Ösen Basın Bildirisi Yayınladı

Deva Partisi Milletvekili Seda Kaya Ösen: "Beton ve Ranttan Oluşan Turizm Vizyonuyla Marka Değeri Oluşturulamaz"

Deva Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, kapsayıcı ve sahiplenici tarihsel birikimimize karşı son yıllarda şiddetini giderek arttıran yasakçı anlayışa, bu anlayışın kültür ve sanat alanında etkisini hız kesmeden sürdürmesine yönelik kamuyouna açık bir basın açıklaması yayınladı.

 

Deva Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in basın açıklaması şu şekildeydi:

“Jeopolitik konumuyla göç yolları üzerinde bulunan ülkemiz, tarihsel süreçte çeşitli kültürlerle tanışmış ve bu kültürel çeşitlilik ülkemizin en değerli zenginliklerini oluşturmuştur. Binlerce yıldır kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış topraklarımız ve hoşgörü kültürünü şiar edinmiş halkımız; dünyada nadir olarak kabul gören çok kültürlülüğe kucak açmıştır.

Kapsayıcı ve sahiplenici tarihsel birikimimize karşın son yıllarda şiddetini giderek arttıran yasakçı anlayış, kültür ve sanat alanında etkisini hız kesmeden sürdürmektedir. Bu sansürcü anlayışın sonuçları ise sanat sergilerine karşı yapılan saldırılar, son dakika iptal edilen festival ve konserlerin normalleştirilmesi olmuştur. Kültür ve sanatın nasıl olması gerektiğini tanımlayarak sınırlar çizen, bu sınırlar aşıldığında ise cezalandırıcı bir yöntem izleyen yönetim anlayışı bir yandan da sanatçılarımızı hedef göstererek onları toplumsal lince maruz bırakmaktadır. Özgürlüklere yönelik yapılan bu hak ihlalleri, demokratik kültürümüzü ve kültürel birikimimizi gün be gün aşındırmaktadır.

Sanatta ve kültürde oluşturulmaya çalışılan tektipleştirme, hoşgörüyle örülmüş kültürel birikimimizi maalesef ki yasakçı ve dayatmacı bir zihniyet altında ezmektedir. Sanatın birleştirici ve geliştirici gücünden ilham alarak tanımlayan değil tanıyan bir anlayışla herkes için eşit ve erişilebilir bir kültür sanat ortamı için yasakçı zihniyete ve sansür politikalarına göz yummayacağız.”

Bir Cevap Yazın