Eü Hemşirelik Fakültesinden Depremzede Öğrencilere 12 Ay Burs Desteği

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Mezunları Derneği tarafından depremin maddi yaralarını sarmak amacıyla depremzede öğrencilere burs verilmeye başlandı. Destek kapsamında depremden etkilenen 30 EÜ Hemşirelik Fakültesi öğrencisine 12 ay boyunca burs verilecek.

Eü Hemşirelik Fakültesinden Depremzede Öğrencilere 12 Ay Burs Desteği

Ege Üniversitesi ailesi olarak asrın felaketinin yaralarını sarmak adına tek yürek olduklarını ifade eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Asrın en büyük felaketlerinden birini yaşadığımız bugünlerde ülke olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan günlerden geçiyoruz. Bizler, Ege Üniversitesi ailesi olarak depremin ilk gününden itibaren tüm depremzedelerin ve depremden etkilenen öğrencilerimizin yanında olup onlara destek olduk. Deprem bölgesinde ikamet eden tüm öğrencilerimizle tek tek iletişime geçerek sorunlarına çözüm üretmeye çalıştık. Büyük bir seferberlik duygusu ile yardımlarımızı hız kesmeden sürdürdük. Tüm bilimsel gücümüzü bölge için seferber ettik. Öğrencilerimizin mağduriyetlerini bir nebze olsun gidermek için yaptığımız çalışmalar kapsamında Hemşirelik Fakültemiz ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Mezunları Derneği iş birliğinde depremden etkilenen fakülte öğrencilerimize burs verilmeye başlandı. Fakültemiz üst yönetimine ve derneğimize öğrencilerimize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Hep beraber bu zor günleri dayanışma içinde atlatacağız” diye konuştu.

Depremin yaralarını hep birlikte sarmak için canla başla mücadele ettiklerini ifade eden EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “Depremden etkilenen illerde kayıtlı 30 hemşirelik öğrencilerimize, Fakültemiz Burs Komisyonu ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Mezunları Derneği tarafından, Ege Üniversitesi Mezunlar Derneği aracılığı ile 12 ay boyunca burs vermeye başladık. İlk ödemelerini öğrencilerimize Şubat ayında yaptık” diye kounuştu.  (İZMİRHABERLERİ)

Bir Cevap Yazın