Gambiyalı Bakan ve Ticeret Elçisine Türkiye’de Sağlık Hizmeti

Sağlık turizmi; insanların sağlıkla ilgili hizmet almaları için yaşadıkları ülkeden başka bir ülkeye gitmesini ifade ediyor. Sağlık hizmetleri ve sağlık teknolojisinin gelişmiş olmasından kaynaklı olarak dünyanın çeşitli ülkeleri tercih edilirken, Türkiye son yıllarda sağlık hizmetleri alanında büyük başarılara imza atarak gelişmiş ülkelere rakip hale geldi.

Türkiye; iklimi, denizi, kumsalları, termal kaynakları, Thalassoterapi yani deniz suyunun bir tedavi şekli olarak kullanılması olanakları, ormanları, yaylaları yanında ulaşım kolaylığı sayesinde medikal turizm ve alternatif sağlık turizmi için ideal bölgeler arasında yerini aldı. Türkiye, dünyanın dört bir yanından çok sayıda hastanın tedavi merkezi haline geldi. Find Doctor in Turkey Sağlık Turizmi Kurucu Ortağı ve Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Temsilcisi Özlem Özkulak, sağlık turizmi elçisi olarak Türkiye’nin Sağlık Turizmi için önemli çalışmalara imza atıklarını söyledi.

Genel Tarama İçin Türkiye’ye Geldiler 

Uluslararası yüzlerce hastaya Türkiye’de sağlık hizmeti alma ve tedavi olma fırsatı sunan Özlem Özkulak, Gambiya Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Rohey John Manjang ve UGİF Uluslararası Genç Girişimciler Federasyonu Gambiya temsilcisi, Ticaret Elçisi Fatou Jallow Senghore’un tedavi için Türkiye’yi Türk doktor ve hastanelerini tercih ettiğini açıkladı. Gambiya Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Rohey John Manjang ve UGİF Uluslararası Genç Girişimciler Federasyonu Gambiya temsilcisi, Ticaret Elçisi Fatou Jallow Senghore’un genel checkup için Türkiye’ye geldiği belirtildi. İstanbul, Bayrampaşa’da özel bir hastanede muayene ve tahlilleri yapılan Fatou Jallow Senghore’nin göz tedavisi için ve Rohey John Manjang’ın da bazı tedavileri için bu hastanede randevu oluşturulduğu belirtildi.

Türk Hastanesi İstiyoruz

Gambiya Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Rohey John Manjang ve UGİF Uluslararası Genç Girişimciler Federasyonu Gambiya temsilcisi, Ticaret Elçisi Fatou Jallow Senghore aldıkları sağlık hizmetinden mutlu olduklarını söyledi. Türkiye’ye ilk kez geldiğini ifade eden Gambiya Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Rohey
John Manjang, aldığı sağlık hizmetinden çok memnun olduğunu ve aynı kalitede hizmet veren bir Türk hastanesinin ülkesinde olmasını çok istediğini belirtti.
Tedavi planı için tekrar geleceklerini ifade eden UGİF Uluslararası Genç Girişimciler Federasyonu Gambiya temsilcisi, Ticaret Elçisi Fatou Jallow Senghore ise gözü ile ilgili önerilen tedaviyi ülkemizde tamamlamaya karar verdiğini kaydetti.

Sağlık Turizmi Adına Bir Çok Projeye İmza Attık

Türkiye’nin sağlık Turizmi karnesini yükseltmeye devam edeceklerini ifade eden Find Doctor in Turkey Sağlık Turizmi Kurucu Ortağı ve Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Temsilcisi Özlem Özkulak, “Find Doctor in Turkey kurucu ortağıyım 6 yıldır faaliyetteyiz. Markamızla doktor ve hastanelerimizi dünyada tanıtan bir platform hayata geçirdik. Sağlık turizmi adına birçok projeye imza attık. Türkiye’de ilk obezite fuarını yaptık. Aynı zamanda Türkiye Sağlık Turizmi Derneği temsilcisiyim. Derneğimizin faaliyetleriyle ülkemizi birçok ülkede sağlık turizmi alanında tanıttık ve tanıtmaya devam ediyoruz. Özel veya devlet kanadında sorumlu olan uluslararası sağlık yetkililerine, gerek ülkemize davet ederek, gerekse o ülkelere giderek ülkemizin sağlık kapasitesini anlatıyoruz. Başta İzmir, İstanbul olmak üzere, bazı illerimizdeki hastanelerimizi sağlık turizmi kapsamında uluslararası alanda yetkin olduklarının duyurulmasında önemli çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.” Dedi.

Çözüm Ortaklığı 

Find Doctor in Turkey ve Türkiye Sağlık Turizmi Derneği olarak yaptıkları çalışmalar için sağlık turizmi sektöründe yer alan paydaş ve iş ortağından, sağlık turizminin başarısına katkılarına dair birçok olumlu mesaj aldıklarını kaydeden Özlem Özkulak, “Tecrübemizle yüzlerce uluslararası hastamızın ülkemizde sunulan kaliteli sağlık hizmetlerinden ve tedavilerinden faydalanmalarını sağladık. Türkiye’de sağlık turizmi çerçevesinde konuk ettiğimiz herkesin evinde hissetmesini sağladık. Bu nedenle sağlık turizminin uluslararası markası haline geldik. Medikal turizm alanında faaliyet gösteren firmamız (Türkiye’de Doktor Bul), ülkenin birçoğu uluslararası akreditasyona sahip yüksek kaliteli sağlık tesislerine hastaların hastaneye yatışlarını kolaylaştırmaktadır. Türkiye’de onurlu misafirperverliğimiz ve özel ilgimizle sağlık turizminde en kaliteli ve en iyi yolları uygun maliyetlerle sunuyoruz. Öncelikle; Ameliyat dışı zayıflık, Mide balonu ve botoks, Saç ekimi, Estetik, Diş tedavileri, Transplantasyon, Onkoloji, Göz tedavileri, Tüp bebek gibi alanlar başta olmak üzere Türkiye’deki en iyi doktoru bizimle bulmak, en kaliteli sağlık hizmetine ulaşmak bizimle mümkün. Biz en iyi hastane ve en iyi doktorlar ile çözüm ortaklığı yapıyoruz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın