İzmir’de Ambulans Ekibine Linç Girişimi!

İzmir'de Ambulans Ekibine Linç Girişimi!

İzmir‘in Selçuk ilçesi İsabeyli Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda; kaza ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 ambulans ekibi, ambulanstan inmeden olay yerindeki yaklaşık 50 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradı. Çiftlik içerisinde yaşanan kazada ambulans ekipleri bahçe içine girdikten sonra bahçe kapısı kapatılıp 810 112 ekibine onlarca kişi akıl almaz şekilde linç girişiminde bulundu.

 

Saldırıyla ilgili olarak bir açıklama yayınlayan ve konunun takipçisi olacaklarının altını çizen Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, “Selçuk ilçemizin isabeyli Mahallesi’nde traktörün devrilmesi sonucu oluşan kazaya 112 ekiplerimiz müdahale etmiş ve kaza sonucu Ex olan kazazedenin fenalaşan yakınları için çağrılan 810 112 ekibimiz daha ambulanstan inmeden olay yerindeki yaklaşık 50 kişi tarafından saldırıya uğramıştır. Kaza çiftlik içerisinde yaşanmış olup ambulans ekiplerimiz bahçe içine girdikten sonra bahçe kapısı kapatılıp 810 112 ekibimize akıl almaz şekilde linç girişiminde bulunulmuştur” dedi.

 

Yaşanan olayla ilgili detayları da kamuoyu ile paylaşan Başkan Özdemir, “Bahçe kapısı da kapalı olduğu için kaçamayan ambulansın ön camına sayısız taşlar, sopalarla saldırılmış ve küfürler edilmiştir. Cam kırıkları ekipteki arkadaşlarımızın kollarına ve bacaklarına isabet etti. Ambulansla çiftliğin demir kapısını kırılarak olay yerinden uzaklaşıp emniyete sığınan sağlık ekipleri canını zar zor kurtarmıştır. Görevini yapmak isteyen ve yardım için giden 112 ekibimize yapılan saldırıyı kınıyor; her türlü yasal yola başvuracağımızı ve suçluların gerekli cezayı alması noktasında takipçisi olacağımızı duyururuz. Camiamıza geçmiş olsun” diye konuştu.

Bir Cevap Yazın