İYİ Parti İlçe Başkanı’ndan Deprem Süreci Açıklaması

İYİ Parti İlçe Başkanı'ndan Deprem Süreci Açıklaması

“6 Şubat gecesi Kahramanmaraş’ta meydana gelen ilki 7.7 ve ardından 7.6 büyüklüğünde ki depremlerde maalesef bir çok can kaybımız oldu. Bölgesel olarak 12 ilimizi doğrudan etkileyen depremlerde yitirdiğimiz binlerce canımızın acısı yüreklerimizden silinmeyecek. Milletçe,bu ağır travmanın sebeplerini unutmadan bir ders çıkarmak zorundayız.

 

Yıllardır Bilim adamlarımızın bu konu hakkında ki uyarılarını dikkate alsaydık ne böylesi bir yıkımla karşı karşıya kalacaktık, ne de bu kadar can kaybı yaşanacaktı. Malesef gerekli denetim,inceleme ve bilimsel kriterleri dikkate almadan yaratılan keyfiyet ve rantsal dönüşümlerde bu durumun zeminini hazırladı. Deprem gerçeği ülkemizin en elzem sorunudur ve ivedilikle ele alınıp milli önceliğimiz olmalıdır. Böylesine önemli bir mesele ,ne siyasi keyfiyet  ve beklentilerle,ne de ekonomik kazanım dürtüleri ile rantsal bir konfora  alet edilmemelidir.

 

 

İYİ Parti İlçe Başkanı'ndan Deprem Süreci Açıklaması

 

İYİ Parti olarak 6 şubat’ta yaşadığımız depremler sonrasında gereken tüm refleksleri göstererek,genel merkezimizin öncülüğünde il ve ilçelerimizde hazırlanan deprem koordinasyon merkezlerimizde ki planlamalarla,genel merkez yöneticilerimiz bölgeye intikal etmiş,bölgede yaşayan ve depremlerden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyacı olan yardımlar ulaştırılmaya başlanmıştır. Genel Başkanımız Sn.Meral Akşener deprem bölgesinde günlerce il il dolaşıp vatandaşlarımızın yanında olmuş, ihtiyaçların giderilmesi,vatandaşlarımızın seslerinin yetkili mercilere ulaşması için gayret göstermiştir.

 

İYİ Parti olarak,her platformda depremle karşı karşıya olduğumuz gerçeği ve bu gerçek karşısında radikal tedbirlerin alınarak vatandaşlarımızın güven içinde yaşayacağı yapısal bir imari ve kentsel dönüşümün gerekliliği  her alanda vurgulanmıştır.

Bu vesile ile bir hatırlatma yapmak ve deprem konusun da İYİ Parti’nin nerede durduğunu, iktidarı devraldığında,siyasi saikleri bir tarafa bırakarak,ivedilikle milletimizin ihtiyacı olan adımları atacağında ki irade ve kararlılığın nasıl olacağının ibaresi olarak, milletimizin takdirlerine  sunmak isterim.

 

1999 yılında yaşanan Marmara depreminde 195 vatandaşımızın ölümünden sorumlu tutulan müteahhit Veli Göçer’i yargılayan,dönemin Konya 2. Ağır ceza Mahkemesi Başkanı Sn. Feridun Bahşi ,TCK’nın 383. Maddesi’nin 2.fıkrası gereğince “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne neden olmak suçundan” Veli Göçer’e 25 yıl ceza vermiş ve deprem konusunda bir daha en ufak bir ihmal ve tedbirsizliğin yaşanmaması adına ibret alınması gereken bir karara imza atmıştı.

 

O ibretlik kararı veren mahkeme başkanının, İYİ Parti Antalya Milletvekilimiz

Sn.Feridun Bahşi olduğunu biliyor muydunuz ? İşte bu hakikat,deprem konusunda ki hassasiyetin,kararlılığın,İYİ Parti iktidarın da nasıl teşkil edeceğinin de en sade örneğidir. Sn.Feridun Bahşi gibi nice liyakatli devlet adamını sinesinde barındıran İYİ Parti, Deprem gerçeği ve ülkemizin ikbali konusunda ki hassasiyeti ile milletimizin sinesinde vücut bulmaya devam edecektir.

 

6 Şubat tarihinde yaşadığımız depremlerde yitirdiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet,yaralanan vatandaşlarımıza sağlık,bir daha böylesi afet ve acıların da yaşanmamasını temenni ediyorum,saygılarımla”

 

Kürşad CEBECİ

İYİ Parti Seferihisar ilçe Başkanı (İZMİRHABERLERİ)

 

 

İYİ Parti İlçe Başkanı'ndan Deprem Süreci Açıklaması

 

 

Bir Cevap Yazın