İzmir Büyükşehir Belediyesi Adayı Dr. Tugay’dan İlginç ‘Dr. Behçet Uz” Benzetmesi !

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doktor Cemil Tugay’ın basın bürosu “CHP’li Cemil Tugay: Bu şehir Dr. Behçet Uz’u belediye başkanı yaptı bir de Dr. Cemil Tugay olsun” başlıklı bir haber geçti.  Dr. Behçet Uz benzetmesi tartışmalara sebep oldu.

Dr. Behçet Uz Kimdir ? 

İşte o basın bülteni

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Moda Tekstil Konfeksiyoncular
Sitesi (MTK) Yönetim Kurulu’nu, ziyaret etti. Başkan Tugay, “Bu şehre hizmet, bizim boynumuzun borcu. İçimizde böyle bir duyguyla bu görevlere talip olduğumuzu bilin. Hem bize güvenin hem de bize sahip çıkın. Bu şehir Dr. Behçet Uz’u belediye başkanı yaptı bir de Dr. Cemil Tugay olsun. Görelim bakalım neler oluyormuş” diye konuştu. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, geçmiş dönem Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ile İzmir’in en önemli tekstil üretim merkezlerinden biri olan MTK’yi ziyaret etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay

MTK Yönetimi’nin ekonomik sıkıntıların aşılması için kadınlara yönelik ev eksenli çalışma modeli önerisi üzerine Tugay, üniversite sınavına hazırlık sürecinde annesinin dikiş dikerek kendisini dershaneye gönderdiğini anlattı. Tugay şöyle dedi: “Benim babam öğretmendi, annem ev hanımıydı. 4 kardeşin en büyüğüyüm. Lise son sınıfa geldiğimde dershaneye gitmem gerekiyordu. İzmir İnönü Lisesi mezunuyum sene 1983. Babam, ‘Oğlum paramız yok. Dershaneye gönderemeyeceğim seni’ dedi. Ben de ‘Peki baba, neyse o şartlarda çalışacağız, ne kadar başarılı olabilirsek olacağız’ dedim. Annem ‘Hayır ben oğlumu dershaneye göndereceğim’ dedi. O sıralarda şile bezinden bir şeyler getirip mahallelerde kadınlara dağıtıyorlar, onlar da dikip para kazanıyorlardı. Annem geceler boyu dikiş dikerek beni dershaneye gönderdi. Çok yüksek bir puanla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandım. Bizler kolay yetişmiyoruz. Bu şehrin evladıyız, çok zor şartlarda yaşamış, iyi gün, kötü gün görmüş insanlarız. İçimizdeki duygunun adı sevgidir. Bu duyguyla bu göreve talip olduğumu bilin. Hem bize güvenin hem de günü geldiğinde bize sahip çıkın. Bu şehir Dr. Behçet Uz’u belediye başkanı yaptı bir de Dr. Cemil Tugay olsun, görelim bakalım neler oluyormuş” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın