İzmir’de Sağlık Sistemindeki Aksaklık Vatandaşı Mağdur Etti!

İzmir'de Sağlık Sistemindeki Aksaklık Vatandaşı Mağdur Etti!

İzmir’de Sağlık Sistemindeki Aksaklık Vatandaşı Mağdur Etti!

İzmir Katip Çelebi Eğitim Araştırma Üniversitesi İsmet Yorgancılar Polikliniği’nde yaşanan bir sağlık sorunu, öğrenci ve yetişkinlerin işlerine gitmelerini engelleyerek vatandaşları mağdur etti. Vatandaşlar, sağlık sisteminden kaynaklanan bu aksaklığa tepki gösterdi.

Olay, öğrencilerin okulundan geri kaldığı ve yetişkinlerin işe gidemediği bir durumu beraberinde getirdi. İddialara göre, öğrencilerin okula devam edebilmeleri ve yetişkinlerin işlerine gidebilmeleri için gerekli olan muayeneler, İsmet Yorgancılar Polikliniği’nde gerçekleştirilemedi. Muayene olmayan öğrenci ve yetişkinler, dolayısıyla okula gidip işlerine devam edemedi.

Sağlık sorunları nedeniyle muayene olamayan vatandaşlar, durumu Sağlık Bakanlığı’na iletmek amacıyla tepki gösterdi. Özellikle doktor muayenesinin yapılmayacağına dair önceden bilgilendirme yapılmaması ve öğrencilerin eğitimden geri kalmalarına, yetişkinlerin de işlerine gidememelerine sebep olan durum, vatandaşlar arasında endişe yarattı.

İzmir Katip Çelebi Eğitim Araştırma Üniversitesi öğrenci ve personeli, yaşanan bu aksaklığın çözülmesi ve benzer durumların önlenmesi için sağlık sistemi ve yerel yönetimden adımlar atılmasını talep ediyor. Konuyla ilgili yetkililerden açıklama yapılmazken, vatandaşlar sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor.(izmirhaberleri.net)

Bir Cevap Yazın