İzmir’deki Kötü Kokunun Sebebi Açığa Çıktı

İZSU Genel Müdürlüğü Merkez Dereler Şube Müdürü Umut Yılmaz Deveci ile yapılan röportaj ile İzmir’de var olan kokunun nedeni açığa çıktı.

Bostanlı’da dere temizlik çalışmaları esnasında yapılan çekimde, İZSU adına Umut Yılmaz Deveci yöneltilen soruları yanıtladı. Deveci, kokunun nedeninin sorulduğu soruyu “Yağmur döneminde dere yatağına karışan malzemelerin körfeze doğru hareket etmesi ve İzmir’de de havaların aniden ısınmasıyla bu malzemeler çürüyor ve kötü bir kokuya sebebiyet veriyor.” şeklinde yanıtladı.

İZSU Genel Müdürlüğü Merkez Dereler Şube Müdürü Umut Yılmaz Deveci
İZSU Genel Müdürlüğü Merkez Dereler Şube Müdürü Umut Yılmaz Deveci

“Kanepe ve Hayvan Ölüleri Çıkarttık”

Çöp, evsel atık gibi birçok maddenin derelere atıldığının altını çizen Deveci, at dahil birçok hayvan ölüleri ve kanepe dahi çıkarttıklarını belirtti. Konuyla ilgili halkı bilinçlendirme çalışmaları ve uyarıları yaptıklarını dile getiren Merkez Dereler Şube Müdürü, geçtiğimiz günlerde Karşıyaka’daki dere yatağından sosyal medya vasıtasıyla kedi ölüsü çıkarttıklarını da ekledi.

 

Temizlik İçin Yağmurların Bitmesi Gerekiyor

Tüm yıl dere yataklarında toplanan ve çürümüş olan malzemeleri Mayıs ayından itibaren yağmurların dinmesiyle birlikte atıkları İZSU ekipleriyle beraber temizlediklerini açıkladılar. Mayıs ayında yağmurlar bittiği anda çalışmalara başlayan ekip; taşkınlara yol açabilecek, köprü ve menfezleri tıkayabilecek maddelerin kontrolünün yapılmasından sonra iş makineleriyle deşarjın rahatlamasını sağladıklarını dile getirdi. Röportajın bitiminde Deveci, konuyla ilgili şikayetlerde halkın İZSU ile direkt olarak irtibat kurmasını rica edip kent için ellerinden geleni yapacaklarını da ekleyerek teşekkürlerini sundu. (İzmirhaberleri.net)

İZSU Genel Müdürlüğü Bostanlı Dere Temizlik Çalışması İzmir
İZSU Genel Müdürlüğü Bostanlı Dere Temizlik Çalışması

Bir Cevap Yazın