Karşıyaka Belediyesi Memurlarının Alacak İsyanı!

Karşıyaka Belediyesi Memurlarının Alacak İsyanı!

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası(TÜM BEL-SEN)’nın İzmir 2 Numaralı Şube Yürütme Kurulu, Karşıyaka Belediyesi’nde yaşananlara dair basına ve kamuoyuna açık bir duyuru yaptı.

Yapılan duyuruda:  “Bugün burada Karşıyaka Belediyesinde görevli memurlar olarak çok uzun zamandır yaşadığımız sorunların çözümüne dair acil taleplerimizi ifade etmek için toplandık. Burada toplandık çünkü birkaç yıldır yaşanan ve bütün yaşamımızı alt üst eden bu sıkıntılar karşısında bizlere kulaklarını kapatan herkese sesimizi duyurmak istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Yayınlanan bildiride bir bayrama daha ceplerinde beş kuruş olmadan girmek istemediklerini dile getiren TÜM BEL-SEN “Dokuz günlük bayram tatilini en azından çocuklarımızın hak ettiği gibi geçirmesi için, onların yüzlerine utana sıkıla bakmamak için, içinde bulunduğumuz çaresizliğin onların yaşamında yeni bir eksikliğe daha sebep olmaması için tüm haklarımızı eksiksiz bir şekilde almak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Burada toplandık çünkü yaşanan ekonomik krizin tüm yükünün emekçilerin sırtına yüklenmesine itiraz ediyoruz. Genel olarak ekonomik krizin sonuçları özelde ise mali işleri planlamadaki sorunların faturasının bizlere kesilmesini kabul etmiyoruz. Tam da bu noktada artık alacaklarımızı her sorduğumuzda “para yok”, “biz de bilmiyoruz” gibi cevaplar duymak değil, akla uygun ve samimi bir planlama ile kabul edilebilir karşılıklar almak istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

Karşıyaka Belediyesi Memurlarının Alacak İsyanı!
Karşıyaka Belediyesi Memurlarının Alacak İsyanı!

 

Karşıyaka Belediyesinde çalışan bir memurun belediyeden 22.500 TL alacağı bulunmakta

 

Yayınlanan bildiride bugün itibariyle Karşıyaka Belediyesinde çalışan bir memurun belediyeden 22.500 TL alacağı bulunduğunu açıklayan TÜM BEL-SEN şunları dile getirdi: “Sizlere göre bu rakamlar daha önce de çeşitli basın kuruluşlarına verdiğiniz demeçler gibi çok yüksek olmayabilir. Ancak işin acı tarafı da sizlerin çok kayda değer bulmadığınız o meblağlar bizler için hayatımızı derinden etkileyen sonuçlara sebep olmaktadır. Samimiyetle ifade etmek gerekirse aramızda ödemelerde yaşanan ve bir türlü çözülemeyen aksaklıklar sebebiyle yol parası olmadığı için işe gelemeyip yıllık izin kullanan, çocuğuna ilacı borç parayla alan, arabasını satan, çocuğunun düğününü, nişanını erteleyen arkadaşlarımız var. Hal böyleyken Karşıyaka Belediyesinde çalışıp da banka hesapları ekside olmayan bir memur bulmanın neredeyse imkânsız olduğunu da sizlere bir kez daha hatırlatmak isteriz.

İçinde bulunduğumuz süreç aynı zamanda sendikamızla işveren arasında toplu sözleşme görüşmelerinin de başladığı bir süreç. Hafta içi eylem kararımızı duyurduğumuzda bazı idarecilerin yapacağımız eylemin toplu sözleşme görüşmelerini etkileyebileceğini ifade etmesini kesinlikle kabul edilebilir bulmuyoruz. İzmir’in tüm merkez ilçelerinde imza altına alınan sözleşmelerle çalışanların çalışma şartları hatırı sayılır seviyede iyileştirilirken Karşıyaka gibi bir ilçede belediye çalışanlarının böylesi bir tedirginliğe itilmesini ciddi bir sorun olarak görüyoruz. Bu dönemde alacaklarımızın bir an önce ödenmesinin yanında, çalışma şartlarımızı düzenleyecek ve insanca yaşanabilir ekonomik koşulları oluşturacak, çalışanları enflasyona ezdirmeyecek bir toplu iş sözleşmesi talebimizin de ısrarla arkasında duracağız.

Bizler dönem dönem burada toplanıp sorunlarımızın çözümü için açıklamalar yapıyoruz. Yeri geliyor sizleri saygı kurallarının dışına çıkmadan eleştiriyoruz, anayasal haklarımızı kullanıp, demokratik yollarla protestolar gerçekleştiriyoruz. Sizler bu tepkilerimiz karşısında bizlerle tüm bağınızı koparmak yerine bizleri anlamaya çalışır, sorunlarımızın çözümü için adımlar atarsanız emin olun ki o noktada hakkınızı teslim etmek için de gerekeni yaparız. Şimdi önünüzde gerçekten emekçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak bir toplu sözleşme imzalama ve bu yolla çalışanlarla idare arasındaki sorunları sonlandırma fırsatınız var. Sizler iyi niyetle bu fırsatı emekçiler lehine sonuçlandırırsanız bizler de bu kez burada kutlama için toplanırız. Bu durum sadece sizler için değil aynı zamanda bizler için de, Karşıyaka için de önemli bir fırsattır. Karşıyaka Belediyesi’nin; çalıştığı kuruma aidiyet hissini yitirmemiş, mutlu çalışanlarla halka hizmet veren bir kurum olması için herkesin yapabileceği şeylerin olduğunu biliyoruz. Sizlerin yaşadığımız sorunlar karşısında gerekli adımları atmanız halinde bizlerin de üzerimize düşeni yapacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Tüm girişimlerimize rağmen hiçbir iletişim kanalının şimdiye dek sağlıklı bir şekilde işletilmemesi, randevu taleplerimizin karşılık bulmaması, önceki yetkili sendika ile belediye arasında ek protokollerle imza altına alınan kimi maddelerin şu an bizlere dayatılıyor olması, zaman zaman emekçilerin mobbingle, sürgünle, soruşturmalarla hizaya getirilmek istenmesi gibi birçok soruna rağmen tüm haklarımıza sonuna kadar sahip çıkacağımızı bilmenizi isteriz. Dolayısıyla hakları için bugün burada yan yana gelen hiçbir arkadaşımızın böylesi yaptırımlarla karşı karşıya kalmaması için bundan sonraki sürecin bu anlamda da takipçisi olacağız. Çözümsüzlükte ısrarcı olan herkesin karşısında, mücadele etmekte kararlı olduğumuzu buradan bir kez daha ilan ediyoruz.

Karşıyaka Belediyesi emekçileri olarak sorunlarımız çözüm bulana, alacaklarımız hesaplarımıza yatırılana ve toplu sözleşmemiz emekçilerin taleplerini karşılayacak şekilde imza altına dek mücadelemiz devam edecek.”

 

Karşıyaka Belediyesi Memurlarının Alacak İsyanı!
Karşıyaka Belediyesi Memurlarının Alacak İsyanı!

Bir Cevap Yazın