İzmir’deki Sinek Sorununa Halktan Tepki Var

İzmir'deki Sinek Sorununa Halktan Tepki Var

İzmir’de son dönemlerde artış gösteren sinek sorunundan dolayı sosyal medya üzerinden mustarip olduğunu dile getiren binlerce İzmirli var. İzmirhaberleri muhabirleri İzmir’de yaşanan sinek sorununa dair vatandaşlardan bilgi alabilmek adına İzmir sokaklarında vatandaşlara mikrofon uzattı.

 

Eşim Çok Şiddetli Bir Kaşınma Yaşadı

Sinek sorunundan kaynaklı olarak mustarip olup olmadığına ilişkin kendisine uzatılan mikrofona eşinin geçen birkaç gün içerisinde şiddetli bir kaşınma yaşadığını söyleyen bir vatandaş “Tabii bu kaşıntının tam olarak neyden kaynaklandığını bilemiyoruz ancak kuvvetli ihtimal olarak sinek ısırıklarından kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Biz Güzelyalı tarafında oturuyoruz. İzmir’de yaşanmakta olan sinek sorunundan mustaribiz. Tabii, zaman zaman, eşimin yaşadığı kadar şiddetli olmasa da, beni de kaşıntı tutuyor fakat eşimin yaşadığı çok şiddetli bir kaşınmaydı” dedi.

 

Geceleri Klima İle Uyumak Zorunda Kalıyoruz

Yürüyüşe çıkmış olan ve sinek sorunundan kaynaklı olarak mustarip olup olmadığı sorulan bir vatandaş “ İzmir’de sinek sorunu hep vardı zaten, eskiden de vardı, hala da sürmekte olan bir sorun. Belediye ilaçlama yapıyor ama bu ilaçlamaya rağmen her zaman oluyor sinekler. Evde uyuyabilmek için, kapıyı pencereyi kapatıp, klima açarak uyumak durumunda kalıyoruz. Evimize sineklerin girmemesi için. Başka türlü uyutmuyor çünkü sinekler. Alsancak sahilinde bile sinek sorunu var, ben sahilde şortumla geziyorum şu an örneğin, her tarafımı ısırıyorlar. Ayaklarımı, bacaklarımı yiyorlar, kaşınmadan duramıyorum yani. Bu sahilde bile çok sinek var.” diye konuştu.

 

Sivrisineklerden Dolayı Gece Boyunca 10 Kez Uyanıyorum

Muhabirlerimizin kendisine mikrofon uzattığı sırada balık tutmakta olan ve Şirinyer’de oturduğunu dile getiren bir vatandaş, kendisine sinek sorunundan mustarip olup olmadığı sorulduğunda şunları dile getirdi, “Başımdan geçen bir olayı anlatayım ben sizlere. Belediyeler ilaçlama yapıyorlar bildiğiniz üzere. Mahallemin muhtarına gittim, Göksu muhtarına, bana söylediği tek kelime “Sinek kovucu al evine, ben evime sinek kovucu alıyorum, sen de evine sinek kovucu al” oldu. Sen muhtarsın. Sen yönlendireceksin ki gelsinler ilaçlasınlar. Yok. Söylediği kelime “Evine sinek kovucu al”. Yok böyle bir şey. Seni oraya muhtar olarak biz oturttuysak, kaldırtmasını da biliriz. Görevini yapacaksın. Gideceksin belediyeye diyeceksin ki “Mahallemizde sivrisinek sorunu var, mahallemizde yaşayan insanlar bundan rahatsız, mahallemize ilaçlanma talep ediyoruz.” diyeceksin. Bu kadar basit bir şey için evime sinek kovucu almamı söylüyor bana. Eski muhtarımız örneğin, haftanın her günü ilaçlama yaptırırdı. Şimdi yok, ilaçlama milaçlama diye bir şey yok. Artık ekonomik şartlardan mı, yoksa başka bir şeyden mi, bilemiyoruz. Ben geceleri 10 kere uyanıyorum ya sivrisineklerden dolayı, 10 kere uyanıyorum kaşıntıdan. Kollarımın geldiği hale bakın ya. Böyle bir sorunumuz var, artık bunu belediye mi halledecek, kim halledecekse halletsin artık yeter. Gerçekten yeter.”

 

Çantamda Hep Sinek Kovucu İle Dolaşıyorum

Balık tutmak için oltasını ve gereçlerini hazırlamakta olan bir vatandaş, kendisine mikrofon uzatıldığında “ Konak’ta, Atilla mahallesinde yaşıyorum ben. Bu sinek sorunundan dolayı herkes mustarip, herkes şikâyetçi. Eskiden ne güzel çalışıyordu, geliyorlardı haftanın iki günü veya her gün ilaçlama yapıyorlardı. Çöp tenekelerinden tutun, sokaklara kadar. Şimdi yapılmıyor. Ben yanımda çantayla geziyorum. Çantamın içinde, yanımda taşıdığım sinek kovucuyu çıkarayım. Her gün kendime sinek kovucu sıkmaktan gına geldi. Her taraf sivrisinek dolu. Ayıptır gerçekten ya. Hadi bizlerden geçti, bizler yaşlıyız, yaşlandık. Çoluk çocuk var bir sürü, günah gerçekten onlara. Bu sivrisinekler hastalık üretebilme potansiyeline sahip bir canlı ama yok çalışmıyor. Belediye çalışmıyor. Açıkçası bu.” dedi.

 

Sinek Popülasyonunda Artış Var

Sahil kenarında oturmakta olan iki arkadaş yaşanmakta olan sivrisinek sorunundan mustarip olup olmadıklarına dair kendilerine uzatılan mikrofona arkadaşlardan bir tanesi, “ Evet çok mustaribiz bu konuda. Geceleri bu sorundan kaçabilmek adına sinek kovucu muhtelif şeyler kullanıyoruz rahat bir uyku uyuyabilmek için. Sinek popülasyonunda bir artış var, bunun nedenini belediyenin yeterli şekilde ilaçlama yapmaması olarak görüyorum kendi adıma. Sineklerin mevsimsel olarak larva dönemleri var, dere ve çöplükler ilaçlansa bu kadar sinek olmazdı diye düşünüyorum.” der iken, diğer arkadaş, “Atık toplanması eskisi gibi yok artık, şu an Alsancak’ta sahildeyiz, bak bu körfezin halinden de belli. Rengi değişti artık. Koku salmaya da başladı. Bundan 5-6 sene önce daha temizdi. Şimdi daha da kötüye gidiyor. Mesela biz arkadaşım ile oltalarımızı kurduk buraya, şu an bizim yaptığımız balık avlarından bile belli oluyor. Eskiden daha güzel balık avlıyorduk, şimdi eskisi gibi değil, balıklar canlı gibi değil resmen. Deniz de canlılığını kaybetti. Ben kendim de bakıyorum, örneğin Bayraklı tarafında inanılmaz bir balçık çamur var. Ben, büyük ihtimalle, oradan yani Meles Deltası’ndan kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü en büyük sorun orada.” diye konuştu.

 

 

 

 

Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!

Bir Cevap Yazın