YÖK ‘Edirne Gülü’ İçin Araştırma Desteği Verecek

Yükseköğretim Kurulu, Trakya Üniversitesi’nde “Edirne kırmızısı” ve “Edirne gülü” üzerine araştırma merkezi kurma kararı aldı. Bu adımın, bölgenin ekonomik ve bilimsel potansiyeline katkı sağlaması bekleniyor.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Trakya Üniversitesi’nde “Edirne kırmızısı” ve “Edirne gülü” üzerine araştırma ve uygulama merkezi kurulacağını söyledi.

Edirne’de 25 Şubat 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, “Edirne kırmızısı” ve “Edirne gülü” üzerine odaklanacakları bir araştırma ve uygulama merkezi kurulacağını belirtti. Özvar, üniversitelerin öne çıkan alanlara daha fazla yatırım yapmasının önemine değinerek, Trakya Üniversitesi’nin bu konuda önemli bir kapasiteye sahip olduğunu vurguladı. “Edirne kırmızısı”nın, özellikle üniversitedeki çalışmalarla endüstriyel bir ürüne dönüşebileceğini dile getirdi. Ayrıca, Edirne kırmızısıyla ilgili araştırma ve uygulama merkezinin kurulmasıyla birlikte, farklı disiplinlerden bilim insanlarının bir araya gelerek çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti. Bu merkezin, tekstil, kimya, sağlık ve kozmetik gibi çeşitli alanlarda Edirne kırmızısının tanıtılmasına ve kullanılmasına katkı sağlayacağını belirtti. Özvar, “Edirne gülü” üzerine de bir araştırma ve uygulama merkezi kurulacağını açıkladı. Her iki merkezin de bu yıl içinde kurulması planlanıyor. Trakya Üniversitesi’nin, Yükseköğretim Kurulu’na başvurarak bu merkezlerin kurulması için adım atması bekleniyor. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın