İzmir’in Deprem Yardımları Tam Yol İleri

İzmir’in Deprem Yardımları Tam Yol İleri

İzmir’de valilik koordinesinde, kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ile vatandaşlar tarafından toplanan deprem yardımları, mümkün olan her yol kullanılarak gönderilmeye devam ediyor.

Depremin ilk saatlerinde hava yoluyla personel ve acil yardımların gönderilmesi sağlanırken ardından karayoluyla çok sayıda araç, gereç, makine ve teçhizat ile depremzedeler için yardım malzemeleri bölgeye yönlendirildi.

İzmir’in Deprem Yardımları Tam Yol İleri
İzmir’in Deprem Yardımları Tam Yol İleri

Son olarak da deniz yoluyla planlanan sevkiyat neticesinde, 8 Şubat gecesi Çeşme Limanı’ndan hareket eden Ulusay-5 isimli ro-ro gemisiyle çok sayıda iş makinesi İskenderun Limanı’na doğru hareket ettirildi. Gece 03.00’da denize açılan geminin 20 saatlik yolculuğun ardından İskenderun’a ulaşması bekleniyor.

Tekerlekli araç taşımacılığında kullanılan geniş kapasiteli bir gemi türü olan ro-ro gemisinde, 74’ü iş makinesi (vinç, ekskavatör, kırıcı vb.) olmak üzere içleri yardım malzemesi dolu tırlar, tankerler, otobüsler, minibüsler, karavanlar, konteynerler, tiny house, roll trailler’dan oluşan toplam 192 aracın yanı sıra 220 personel bulunuyor. (İzmirHaberleri)

Bir Cevap Yazın