Kalp Çarpıntısı Yaşayanlara Dr. Eric Berg’den Öneriler!

Kalp çarpıntısı sağlık sorununun nedenleri ve bu sorundan kurtulmanın yolları neler?  Sağlıklı Ketozis ve Aralıklı Oruç konusunda çalışan bir Kayropraktik Uzmanı Dr. Eric Berg, kalp çarpıntısının nedenlerini ve en iyi tedavi yöntemleri hakkında Türkçe youtube kanalında bilgi verdi. Kalp çarpıntısı nedir sorusunu yanıtlayan Dr. Berg, arada ortaya çıkan kalp ritmi düzensizlikleri olarak kalp çarpıntısının nedenlerini ve en yaygın nedenini söyledi.  

Dr. Berg, kalp çarpıntısının ilk nedenlerinden birinin stres olduğunu ifade etti. Dr. Berg, “Stres kardiyovasküler sistemi etkiler. Kardiyovasküler sistemin arkasındaki elektronikleri harekete geçirir. Bu nedenle stres kaynaklı çarpıntı diye bir şey vardır. Bu kafein için de geçerlidir. Çok fazla kafein de kalp çarpıntısına neden olur.  Kafein bir uyarıcıdır ve kalbi etkileyebilir. Sadece sabah bir fincan kahve içelim. Kahvenin haricinde şarap da çarpıntı yaratabilir” dedi. 

Gluten Vücudumuzun Sindiremediği Tek Besindir!

Bazı tahıllarda bulunan gluten hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Dr. Berg, “Gluten de çarpıntıya neden olabilir. Aslında gluten vücudumuzun sindiremediği tek proteindir ki bağırsaklarınızı etkileyen her şey tüm vücudunuzu, hatta kalbinizi de etkileyebilir. Sindirim organlarınız kalp ve karaciğer ile yakın ilişkilidir. Tamamı göğüs bölgenizde iç içe yer almaktadır. Karaciğer yağlı olduğunda bazı organlara doğru genişler ve orada baskı uygular. Bazen kalbinizi etkileyen şey safra kesesi tıkanıklığı bile olabilir. Bir gıda alerjiniz olduğunda da hafif bir çarpıntınız olabilir. Bu durum bir kardiyak sendroma neden olur. Birbiriyle uyumlu olmayan bazı şeyleri birlikte yerseniz semptomlar geliştirirsiniz. Bu sadece çarpıntı değil; mide ekşimesi, gaz, şişkinlik haatta göğüs ağrısı bile yaşayabilirsiniz. Kalp çarpıntısı yaşarsanız yapacağınız ilk şey bunun yediklerinizden kaynaklı olup olmadığını anlamak için bir tür kontrol yapmaktır. Bazı ilaçlar antibiyotikler, antifungaller, antipsikotik ilaçlar, antidepresanlar hepsi kalbi etkileyip kalp çarpıntısına neden olabilirler. Bu herkesin görmezden geldiği bir durumdur. Bir sonraki neden hipertiroidizmdir.Hipertroidiniz varsa troid beziniz çok hızlı çalışır. Bu da kalp çarpıntısına neden olabilir. Ciddi kalp ritmi bozukluklarına da yol açabilir” dedi.

Evlerdeki Elektromanyetik Alanlara Dikkat!

Dr. Eric Berg, evlerdeki elektromanyetik alanlara dikkat çekti. Kendi evindeki elektromanyetik alanları bir cihaz yardımıyla tespit eden Dr. Berg, elektromanyetik alanların da kalp çarpıntısına neden olduğunu, uyku düzenini etkilediğini söyleyerek şunları ekledi: “Bir diğer neden ise elektromanyetik alanlardır. Evinizdeki elektromanyetik alanları ölçmek için küçük bir cihaz alabilirsiniz. Bu sayede test yapabilirsiniz. Ben yaptım. Yatak başlığımda elektromanyetik bir durum tespit ettim. Çok güçlü bir elektromanyetik alan vardı. Bir tesisatçı  bularak bu alanların hepsini bulmasını istedim. Düzenlemenin ardından uykum önemli derecede iyileşti. Çarpıntım yok oldu. Sadece cihazların yerini değiştirerek bile ciddi olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz.”

Kalp Çarpıntısının En Önemli Nedeni: Magnezyum Eksikliği!

Kalp  çarpıntısının en yoğun nedeni olarak magnezyum eksikliğine işaret eden Dr. Eric Berg, Bir diğer neden olarak da potasyum eksikliğine işaret etti. Berg, “İnsanların yüzde 66’sında magnezyum eksikliği vardır. Besinlerden aldığımız magnezyumun çoğu bitkilerden, salatalardan, bunun gibi besinlerden gelir. Ortalama bir insan  günde bir bardak dolusu salata tüketir. Temel olarak baktığımızda günde 7-10 bardak salata tüketmeye ihtiyacımız vardır. Belki de sorununuzun temel kaynağı besinlerinizden yeterince magnezyum alamamanız olabilir. Kan testi yaptırarak magnezyum eksikliğiniz olup olmadığını anlayabilirsiniz. Magnezyum seviyeniz normalse bir sorun yoktur. Magnezyum testi yaptırmadığınız sürece bu eksikliği tespit edemezsiniz”

Stres Vücunuzdaki Magnezyumu Tüketir!

Stresin de vücudunuzdaki magnezyumu tükettiğine dikkat çeken Dr. Berg son olarak şunları söyledi: “Yapabileceğiniz en kolay şey daha fazla salata tüketmektir. 7-10 fincan, bir avuç ölçüsü 1 fincana denktir. Magnezyum eksikliğinizi gidermeniz haftalar hatta birkaç ay sürebilir. Bu önemli bir konu. Çarpıntıdan muzdaripseniz, sindirim sisteminin kalbe etkisinden bahsettiğimize göre safra kesesinin buradaki önemi hakkında da daha fazla bilgi alabilirsiniz.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın