Karabağ Şehitlerine Vefa Sergisi: Savaşın Yüreklere Dokunan Yüzü

Karabağ Şehitlerine Vefa Sergisi: Savaşın Yüreklere Dokunan Yüzü

“10. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, Cumhuriyetin 100. Yılı temasıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Azerbaycan Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla ‘Karabağ Şehitlerine Vefa’ adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı. Sergide, Sinema Sanatçısı Amil Mamiyev’in objektifinden savaşın yüreklere dokunan anlarına odaklanan fotoğraflar yer aldı. Etkinliğe Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Aysel Ildızlı, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Açılış konuşmasında Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Azerbaycan Kültür Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen ‘Karabağ Şehitlerine Vefa’ sergisini 10. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında sanatseverlerle buluşturuyoruz. Sergi, Amil Mamiyev’in savaşın acı gerçeklerini yansıtan fotoğraflarından oluşuyor. Sanat, insanlara gerçekleri gösteren bir araçtır. Mamiyev, savaşı bizzat yaşayarak kayda alan bir isim. Umuyoruz ki, savaşlar sona erer ve çocuklar ölmez. Biz, tek milletin iki devletiyiz. Bu anlayışla hizmetlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sergiye eserleriyle katılan Amil Mamiyev ise, “Bu fotoğrafların çoğunu doğduğum topraklarda, Laçin’de çektim. Bu yerle genetik bir bağım var, bu yüzden hayal gücümü burada kullanarak fotoğraflarımı oluşturdum. Fotoğraflarım, Karabağ’ın işgali sırasında yaşanan vandallıkları yansıtıyor. ‘Tek millet iki devlet’ şiarıyla, kardeş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı vesilesiyle bu sergiyi açmaktan gurur duyuyorum. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür ederim. Serginin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, piyano eşliğinde fotoğrafları inceledi.”(izmirhaberleri.net)

Bir Cevap Yazın