Karşıyaka Belediyesi’nde Memurların Protesto Eylemi 5 Gündür Sürüyor

Karşıyaka Belediyesi'nde Memurların Protesto Eylemi 5 Gündür Sürüyor

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası(TÜM BEL-SEN)’nın İzmir 2 Numaralı Şube Yürütme Kurulu, Karşıyaka Belediyesi’nde 5 gündür devam eden eylem hakkında basına ve kamuoyuna açık bir duyuru yaptı.

Yapılan duyuruda:  “Bugün emeklerinin ve alın terinin hakkı için yan yana gelen Karşıyaka Belediyesi memurlarının talepleri için yaptıkları eylemin beşinci günü. Beş gündür burada derdimizi anlatıyoruz ve söylemediğimiz daha ne kaldı bilmiyoruz. Buna rağmen bayram öncesindeki bu son iş gününde halen sorunlarımızın çözümü için bir adım atılmış değil. ” ifadeleri kullanıldı.

Yayınlanan bildiride yoksulluk sınırının 33.000 TL’ye, açlık sınırının ise 10.000 TL’ye geldiğini dile getiren TÜM BEL-SEN ” Bugün yapılan son araştırmalara göre yoksulluk sınırı 33000 TL, açlık sınırı ise 10000 TL civarında. Yani günlerdir burada ifade ettiğimiz sorunların hiç birinin olmadığını düşünsek dahi zaten yoksulluk sınırının altında bir yaşama mahkûm edildiğimizi söyleyebiliriz. Bunun yanında yaşadığımız ve bir türlü çözüm bulmayan sorunlarımız da genel ekonomik tablonun üzerine eklenince her birimiz açlık sınırına yakın bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz. ” açıklamasında bulundu.

Karşıyaka Belediyesi'nde Memurların Protesto Eylemi 5 Gündür Sürüyor
Karşıyaka Belediyesi’nde Memurların Protesto Eylemi 5 Gündür Sürüyor

 

4 Yıl Önceki O Sözü Bir Kez Daha Hatırlatmak İsteriz

 

Yayınlanan bildiride bundan 4 yıl önce 1 Mayıs’ta Karşıyaka Belediye Başkanı’nın o gün söylediği sözün hatırlatan TÜM BEL-SEN şunları dile getirdi: ” Bundan dört yıl önce belediye başkanımız göreve geldikten kısa bir süre sonra bizler yine burada 1 Mayıs kutlaması için toplanmıştık. Hatırlayanlar vardır o gün burada aramıza katılıp Karşıyaka Belediye başkanı olarak bir de konuşma yapan Sn.Cemil Tugay “bugün burada yüzlerinizin gülmediğini görüyorum. Sizlere bir sonraki 1 Mayıs’ta hepinizin yüzünün güleceği sözünü veriyorum” demişti. Bugün buradan dört yıl önceki o sözü bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bugün gelinen noktada artık yüzümüzün gülmesinden geçtik sadece asgari geçim standartlarına kavuşmak adına verdiğimiz emeğin karşılığı olan ücretlerimizi zamanında almak için aylardır kendimizi paralıyoruz. İşte bir bayrama daha hiç hak etmediğimiz bir şekilde giriyoruz. Günlerdir burada mücadelenin ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini veriyoruz. Ve eylemlerimiz gün geçtikçe daha güçlü bir hal alıyor, daha fazla insanın gündemine giriyor. Biz haklarımızı almakta kararlıyız. Gerekirse aylarca sürecek bir eylem planını hayata geçirecek bir iradeye sahip olduğumuzun farkındayız. Çıkarları da sorunları da ortak olan bizler eğer ki bayrama bu şekilde girecek olursak bayram sonrası ilk mesai gününden itibaren her günden daha güçlü ve kararlı bir şekilde yine burada olacağız. Yaşanan bu sorunlar sebebiyle çalışanların neredeyse tamamının aidiyet hissinde ve çalışma şevkinde derin yaralar açılmış durumda. İdare ve idareciler ile personel arasındaki ilişkiler yok denecek seviyeye gelmiş durumda. Her bayram klasikleşmiş bir hal alan bayramlaşma törenleri artık yapılamaz durumda. Yani hem emekçiler olarak hem de kurumsal olarak üzerimizde açılan yara görünenin daha da ötesinde bir hal almış durumda. Bu yarayı iyileştirmenin de, kanatmanın da sizlerin elinde olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz. Şimdi burada bulunan herkese, Karşıyaka halkına, sesimizi duyan, destek veren, dayanışmalarını bizden esirgemeyen herkese iyi bayramlar diliyoruz. Bayramdan sonra yeniden mücadelede buluşmak üzere herkese sevgiler.”

 

 

Bir Cevap Yazın