Kemalpaşa’dan Deprem Bölgesine Yardım Köprüsü

Kemalpaşa’dan Deprem Bölgesine Yardım Köprüsü

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok kenti etkileyen depremlerin ardından Kemalpaşa Belediyesi‘nin başlattığı yardım kampanyası çığ gibi büyüdü

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Kemalpaşa Belediyesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya Kemalpaşa Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarından yapılan duyuru ile çok kısa zamanda yoğun ilgi gördü. Toplamda 10 tır, 5 kamyonet içerisinde bulunan yüzlerce koli battaniye, gıda ürünleri, ısıtıcı, bebek ve çocuk malzemesi, yetişkin kıyafeti, ayakkabı, ceket ve mont, çorap ve bere, Kemalpaşa Belediyesi Mehmet Ali Özüdoğru Spor Tesisleri ve belde birim amirliklerinde toplanarak bölgeye gönderildi. Ayrıca belediye organizasyonu ile yaklaşık 30 kişilik bir deprem yardım ekibi bölgeye doğru yola çıktı.

Kemalpaşa’dan Deprem Bölgesine Yardım Köprüsü
Kemalpaşa’dan Deprem Bölgesine Yardım Köprüsü

‘Binlerce Vatandaşımız Kenetlendi’

Yaşanan üzücü deprem ile ilgili açıklamalarda bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ‘’Haftaya başlarken çok kötü bir güne uyandık, Kahramanmaraş ve 10 ilimizi kapsayacak şekilde gerçekleşen 7,7 şiddetindeki depremle birçok vatandaşımız hayatını kaybettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Onbinlerce yurttaşımızın da dışarıda mağdur olmuş bir şekilde yardım bekliyorlar, Kemalpaşa Belediyesi ve Kemalpaşalı vatandaşlar olarak buna kayıtsız kalamazdık. Hızlıca yardım toplama merkezlerini belirleyerek, bir yardım kampanyası başlattık. Çok kısa zamanda binlerce vatandaşımız ihtiyaç malzemelerini bize ulaştırdı ve personelimiz ile birlikte yüzlerce vatandaşımız bu malzemelerin düzenlenmesinde ve taşınmasında emek verdi. Bizler tüm imkanlarımızla, dayanışma, birlik ve beraberlikle depremden etkilenen yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edecek, bu zor günleri hep birlikte atlatacağız.’’dedi. (İzmirHaberleri)

Bir Cevap Yazın