Köylüler Başkan Tunç Soyer’den Hibe Koyun Bekliyor! 

Tunç SOYER;Pes Artık !

Kırsalda yaşayan köylüler için  ‘umut kaynağı’ olan Küçükbaş Hayvancılık Projesi sekteyi mi uğradı ? İzmirhaberleri.net’in ulaştığı muhtarlar, eğitim alan köylülere 7 aydır hibe küçükbaş hayvan verilmediğini anlattı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu zamanında başlayan ve mevcut Başkan Tunç Soyer zamanında da sürdürülen, köylülere küçükbaş ve büyükbaş hayvan hibe edilmesini içeren projede sorunlar yaşandığı bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından köylülere, ‘Hayvan Yetiştiriciliği’ Eğitimleri verilmesinin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen tüm hazırlıklarını yapan köylülere hibe hayvanlar hala dağıtılmadı. 

Sancaklı Muhtarı, “Büyükşehir Belediyesi Eğitim Verdi Ancak Hibe Hayvan Dağıtımı Henüz Yapmadı”

İzmirhaberleri.net’e konuşan İzmir Menderes ilçesi Sancaklı Mahallesi Muhtarı Osman Uysal, “Köyümüzde hayvan yetiştiriciliği ile ilgili eğitim verildi ancak hibe hayvan dağıtımı henüz yapılmadı. Ocak ayında dağıtılacağını öğrendik. İzmir Büyükşehir Belediyesi piyasadan damızlık hayvan bulmakta sorun yaşıyor diye duyduk. Köylülerimiz tüm hazırlıklarını yaptı, hayvanları bekliyor” dedi. 

İzmir Büyükşehir Neden Hayvan Dağıtamıyor ? 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bir yetkili İzmirhaberleri.net’e isim vermeden yaptığı açıklamada şunları söyledi, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet aldığı şirketler arasındaki ödeme dengesinde bazı sorunlar yaşanıyor. Piyasada hayvan var ancak Büyükşehir 6 ay sonra ödeme yaptığı için hayvan satan kooperatifler yüksek enflasyon nedeniyle haliyle yüksek fiyattan satış yapmak istiyor. Onlar da haklı. Ancak Büyükşehir Belediyesi mevcut piyasanın üzerindeki fiyatlardan ihale kanunları gereği alım yapamaz. Bu yüzden İzmir Büyükşehir Belediyesi hayvan almakta güçlük çekiyor ve eğitim verilen köylülere zamanında hibe hayvan teslimi yapamıyor” dedi. (İzmirhaberleri.net) – Özel Haber 

Proje Hakkında 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek ve desteklemek amacıyla çeşitli ilçelerde gerçekleştirdiği yetiştiricilik eğitimleri ve hibelerle 3687 üreticiye 14.359 küçükbaş hayvan dağıttı. Bu hayvanların toplam sürü büyüklüğü, 34.600 adedi bulurken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı proje, kırsalda yaşayan ancak tarım için yeterli imkâna sahip olmayan ailelere umut kaynağı oldu. Özellikle küçükbaş hayvan varlığının düşük olduğu bölgelerdeki dar gelirli ailelere dağıtılan koyun ve keçiler, hızla çoğalarak ailelere ekonomik destek sağlamıştır.”



Bir Cevap Yazın