Menderes’te Bütçeye Destek Çalışma

Menderes’te Bütçeye Destek Çalışma

Menderes Belediye Başkanı V. Erkan Özkan’ın belediye gelirlerini arttırmaya yönelik hamleleri dikkat çekiyor. Özkan’ın aldığı tasarruf tedbirlerinin yanı sıra belediyeye getirisi olacak çalışmalar da hayata geçiriliyor. Menderes Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan yeni çalışma ile ilçede telekomünikasyon şirketlerinin yapacağı kazı ve altyapı çalışmalarından belediye gelir elde edecek.

 

İlk Anlaşma Yapıldı
İlk Anlaşma Yapıldı

Menderes’te İlk Anlaşma Yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 26.03.2021 tarihli ve 639556 sayılı genelgesi kapsamında yapılan çalışma ile telekomünikasyon şirketlerinin Belediye yetki alanında ki kazı yapacağı alanlarla ilgili kazı bedeli ödeyeceği gibi altyapıya döşeyeceği her 1 metre kablo ya da kablo kanalı için Belediye’ye geçiş hakkı ücreti ödeyecek. Bu kapsamda ilk sözleşme de Türk Telekomünikasyon A.Ş ile imzalandı. Diğer haberleşme şirketleriyle de ilerleyen günlerde anlaşma imzalanarak belediye gelirlerine önemli bir katkı sunulacak.

 

Belediye Başkanı V. Erkan Özkan
Belediye Başkanı V. Erkan Özkan

‘’Hamleler Devam Edecek’’

Gelir getirici çalışmaların önemli bir boyuta geldiğini ifade eden Menderes Belediye Başkanı V. Erkan Özkan, ‘’ İlçemizin gelişimine yönelik gerçekleştirdiğimiz hizmetlerimizin daha verimli ve daha etkin olması adına belediye gelirlerimizi arttırmaya yönelik bir takım hamleler de bulunmuştuk. Bu hamlelere bir yenisini daha ekledik ve yasanın bize vermiş olduğu hak ile ilçemiz genelinde belediyemize ait yetki alanlarında kazı ve altyapı çalışması yapacak haberleşme şirketlerinden bu çalışmalarına karşılık kazı izin ücreti ve geçiş hakkı ücreti almaya başladık. İlk sözleşmemizi de imzaladık, önümüzde ki günlerde yeni sözleşmeleri de imzalayacağız. Gelirimizi arttırmaya yönelik hamlelerimize devam edeceğiz. Menderes’imiz için, Menderesli hemşehrilerimiz için en iyiyi sunmak adına var gücümüzle çalışacağız. Mevzuatı an be an takip ederek belediyemizin gelirlerine sahip çıkan Hukuk İşleri Müdürlüğü’nde ki çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Bir Cevap Yazın