Pıhtı Atmasını Nasıl Önleyebilirsiniz? Canan Karatay Cevapladı!

Son iki yıldır oldukça yaygınlaşmış olan pıhtı atması durumunun nedeni, nasıl olduğu gibi soruları Prof. Dr. Canan Karatay yanıtladı.

Son iki yıldır vurulan aşılar sonrasında çok fazla artan pıhtı atması; akciğere, beyne, kalbe, böbreklere, küçük organlara atmakta. Bu sıvıların içindeki maddelerin hücreleri bozduğunu düşündüklerini dile getiren Prof. Dr. Canan Karatay ekledi: “20 yaşında, 25 yaşında genç sekiz yüz atlet, pıhtı atması sonucu kalp krizinden vefat etti.”

Bütün dünyada ani ölümlere daha öncesinde pek fazla rastlanmadığını ifade eden Prof. Dr. Karatay, “Bütün dünyada her türlü ölümler de arttı ani ölümler de çok arttı. Gençlerde olmazdı. Ben altmış yıllık hekimim. Biz doktor bilmezdik. Yani kendimiz düz duvarlara tırmanırdık, hasta hasta dolaşmazdık. Mesela İngiltere’de covid dışı ölümler son iki senede tavan yapmış diye bir rapor geldi. Yani devlet raporu bu. Yalan raporu değil. Düzmece falan değil. Bazı gazeteciler soruyor. Bu ölümler bu kadar hızlı arttı İngiltere’de, nedir sebebi diye. Herkes sessiz. Bizim ülkemizde de öyle biliyorsunuz. İşte pıhtı hakikaten tehlikeli.” şeklinde konuştu.

Pıhtı Atmasını Nasıl Önleyebilirsiniz? Canan Karatay Cevapladı!

Pıhtıyı yapan fibrin denilen hücreler mevcut. Pıhtının bilinenin aksine hayat kurtardığından da bahseden Karatay, “Bir kanama olduğu zaman sağlıklı çalışan bir vücutta o kanamayı durduran pıhtıdır. Hemen oraya tıkaç olur. O kanamayı durdurur. Ölümü önler. O konuda faydalıdır. Fakat işte sonradan meydana gelen bu pıhtılar akciğer, kalp, beyin, böbrek damarlarını tıkadığı zaman o organa besin, oksijen gitmiyor, organ ölüyor. Zaten kalp krizinin en önemli sebebi bu.” kaydetti.

Pıhtı Atmasına Sebep Olan Ne?

Pıhtıya neden olabilecek çok fazla etken var. Kanın yoğunlaşması aralarında en önemli faktörlerden biri. Şeker yükseldiğinde kanı dolaşır. Toksik olduğundan insülin salgılanır. İnsülin yüksekliği kanda ani de yükselse şeker hastalığı olmasa dahi pıhtıyı artırmaya sebep oluyor. Kilolu yani yağ birikimi olan kişilerde pıhtı atması çok daha sık görülmekte. Yağlarda pıhtı yapan hormonlar üretiliyor.

Yapılan aşılar da içinde bulundurduğu kimyasallar sebebiyle hücreyi tahrip ediyor ve pıhtı atmasına ve ani ölüme neden oluyor. Damar, kalp, beyin, karaciğer hücrelerini hücresel düzeyde parçalıyor.

Pıhtı Atmasını Nasıl Önleyebilirsiniz? Canan Karatay Cevapladı!

Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

Prof. Dr. Canan Karatay dikkat etmeniz gerekenleri anlattı: “Hücreleri güçlendirmemiz lazım. Vücudu alkali kılmamız lazım mineraller çok önemli. Eksik kristal kaya tuzuyla mineralleri vücudumuza sokmamız lazım. Hücrelerimizi güçlendirmek için tuzlu ev turşusuyla o sıvıyı vücudumuza aktarmamız lazım. En güçlendirici, dengeli olarak kelle paça kemik suyu. Ama kolajen tabletleri veya kolajen sıvısı değil. Çünkü bütün bunlar bütün hücrelerin ihtiyacı olan proteini, yağı, mineralleri, tuzları temin ediyor. Kolajeni temin ediyor. Kolajen tek başına yutulduğu zaman kolajen olarak vücuda girmiyor. Sizi kandırıyorlar. Kolajen bir proteindir. Protein tozudur veya protein suyudur. Proteinin; yağ olmadan vücuda faydası olmaz, C vitamini olmadan proteinin hiçbir faydası olmaz, mineraller tuzlar olmadan faydası olmaz.”

Doğal beslenmenin, hareket etmenin, şeker kullanımını azaltmanın pıhtı riskini azaltmaya birebir olduğunu belirten Karatay, “Sarısıyla beraber doğal yumurta çok önemli. Bütün hücrelerin ihtiyaç duyduğu amino asit ve diğer yağ asitlerini de içinde bulundurur. Karatay kahvaltısı senelerdir bunu söylüyor. Pıhtı atsın atmasın.” şeklinde öneride bulundu.

Pıhtı Atmasını Nasıl Önleyebilirsiniz? Canan Karatay Cevapladı!

Zeytinyağının Bilmediğiniz Faydaları!

Daha önceden pıhtı attığı halde kurtulmuş, pıhtı riski devam eden, anjiyo yapılmış kişilere Prof. Dr. Karatay, “Omega 3, zeytinyağı çok önemli. Ben zeytinyağını yemek pişirmeniz için önermiyorum. İlaç olarak, altı saatte bir 1 kahve fincanı doğal zeytinyağı içmenizi öneriyorum. Antibiyotik yerine bunu tüketin. Kanı sulandırır, pıhtılaşmayı önler, şekeri düşürür, insülin salgılar. Her gün aldı saatte bir içmenizin bir zararı yok. Korkmayın, kilo aldırmaz. Vücut toparlar, bu sayede ekstra kilolar varsa da verilir.

Soğuk sıkım, hakiki saf zeytinyağını herkese önerdiğini ve zeytinyağının size gerçek enerji vereceğini ifade eden Karatay, zeytinyağını ‘anne sütünün aynısı’ şeklinde tanımladı. Doğanın, yetişkinlere bahşettiği bir anne sütü olduğunu dile getirdi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Pıhtı Atmasını Nasıl Önleyebilirsiniz? Canan Karatay Cevapladı!

Kaynak: Prof. Dr. Canan Karatay-Pıhtı Riski Altında Olanlar Mutlaka İzleyin!!! Bu Riskten Korunmak İsteyenler Siz De…

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın