TARKAN Konseri Sandıkta Kazandırır Mı ? 

20 yıldır İzmir’de yaşayan bir İzmirli olarak bu satırları kaleme alıyorum. 

Kamuoyunu Gazeteci-Yazar Levent Gültekin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, ‘Bir oyun oynanıyor siz aday oluyorsunuz ve kazanamıyorsunuz” demesi mahiyetinde bir uyarıda bulunmak istiyorum aslında. 

Amacım CHP belediyeciliğini de eleştirmek değildir. Onu da baştan ifade etmek istiyorum. Çünkü Türkiye’de her belediyenin örnek alması gereken bir ‘Mansur Yavaş Belediyeciliği’ örneği var önümüzde ! 

Yazımı ‘Konserler’ , ‘Bütçe’ ve ‘Metro’ olarak üç başlık üzerinde toplamak istiyorum. 

Önce metrodan başlayalım. Sn.Tunç Soyer’in başkanlığı döneminde bildiğim kadarıyla 4 metro kazası yaşadı. İkisinde metro raydan çıktı, diğer ikisi de ise yürüyen merdivenler arıza yaptı. 

Üçyol istasyonundaki son olarak gerçekleşen yürüyen merdiven kazası haberini izmir_haberleri35 isimli instagram sayfamızda paylaştıktan sonra gördüm ki, insanlar artık metroya binmeye korkar hale gelmiş. Ülkede zaten sinirler gergin, metro gibi kalabalık bir toplu ulaşım aracına bir huzurla binmek var, bir de, “Acaba metro devrilir mi, yürüyen merdiven tersine çalışır mı ?’ endişesiyle binmek var ! 

METRO ULAŞIMINDA ÖNEMLİ İDDAA, TEYİDE GEREK VAR…

İzmir Metro A.Ş. çalışanı bir arkadaşına şunu anlatmış, “Sanayi durağından sonraki raylar artık eskide acil bakım yapılmalı, raylar değiştirilmeli, ancak seçim sonrası bekleniyor sanırım” 

Ben bu cümleleri duyduğumda şoke oldum. Lütfen tüm siyasi parti temsilcileri, devlet yetkilileri, (başta TCDD) bu iddiayı araştırsın ve bir an önce kamuoyu bilgilendirilsin…

İkinci konumuza gelelim BÜTÇE…

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir bütçe sorunu olduğu, belediyeden alacağı olan firmalar tarafından dile getiriliyor. Sadece alacaklı firmaları dikkate alarak ‘Belediyenin bütçesi kötü yönetiliyor’ demek haksızlık olur. İzmir Haberleri tarafından yapılan başka bir haberde bütçe gerçeğini gözler önüne serdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvan üreticilerinden hayvan tedarik edemediği için İzmirli köylülere hibe küçükbaş hayvan dağıtamıyor. İBB eski Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından başlatılan ‘Küçükbaş Hibe Hayvan Desteği Projesi’ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe sorunları nedeniyle yürütülemiyor. Projenin bir anlamda ev sahibi sayılan muhtarlarla bu konuyu konuştuk. Yazıyı uzatmamak için haberimizin linkini buraya bırakıyorum… 

KÖYLÜLER TUNÇ SOYER’DEN KOYUN BEKLİYOR ! 

Sanat Ruhu Besler Ama Yurt, Kreş Yoksa Ne Olacak ? 

İzmir Tarkan konseri bütçesi nedeniyle çok konuşulmuştu.

Bizlere pandemide umut olan şarkıcıların yeri her zaman ayrı olacaktır. Sanat ruhu besler. Bu konuda sanırım hem fikiriz. Ancak belediyelerin sanatçılara ödediği astronomik rakamlar her zaman tartışma konusu olmuştur. Çok tartışılan Tarkan’ın İzmir konseri, hakkında açıklama yapan Tunç Soyer, “Ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunu büyük bir coşkuyla kutladığımız Tarkan konserinin; lojistik, ses, ışık, sahne ve sanatçı kaşesi için ödediğimiz toplam miktar 14 milyon liradır” demişti. Tarkan, kendi kaşe bedelini üç hayır kurumuna bağışlamış Parayı hayır kurumuna bağışlaması belediyenin kasasından çıkan parayı azaltmıyor ! 

Tarkan’a ödenen para ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin eğitimdeki (yurtlar yetersiz, anaokulu sayısı 15) eksiklerini gidermek için kullanılsaydı şu an binlerce üniversite öğrencimiz daha modern ve konforlu yurtlarda kalıyor olacaktı !

Binlerce yoksul veya geçim sıkıntısı yaşayan aile, çocuklarını güvenle kreşe verecekti. 

Bu sözlerimden konser verilmesin’ anlamı da çıkarılmasın. Sanatçılarımız her hafta İzmir’e gelip konser versin. Ancak belediyenin bütçesini sarsacak konserler olmasın…Bizler de gazeteci olarak, ‘yurt yok’ , ‘Kreş yok’, ‘Küçükbaş hayvana para yok’ gibi cümleleri bu satırlarda kaleme almak zorunda kalmayalım. 

Karar verme mekanizmasında yer alan değerli bürokrat ve siyasiler, lütfen belediye meclis üyesi, belediye başkan adayı belirlerken, yukarıda yazdığım konuları dikkate alarak karar verin ! Çünkü seçilecek belediye başkanı o kentin bir nevi kaderini yazıyor !  

Yazan Erkan DOĞAN

ED Medya İmtiyaz Sahibi



Bir Cevap Yazın