Balkan Göçmenleri Kuşadası’nda Buluşuyor

Balkan Göçmenleri Kuşadası'nda Buluşuyor

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği’nin düzenlediği 19.Birlik ve Dayanışma etkinliği 26 kasım 2022 cumartesi günü Kuşadası’nda konaklamalı olarak gerçekleştirilecek.

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı ve CHP Konak Belediye Meclis Üyesi Birol Özkardeşler etkinlikle ilgili şu açıklamalarda bulundu “İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneğimiz 2016 yılında kuruldu. Bu yıl 16.yaş gününü kutladığımız derneğimiz gerek yurt içi gerekse yurt dışı bir çok faaliyete imza attı. Bu yıl eylül ayında İzmirimizde bulunan köklü diğer kardeş Rumeli Balkan Derneklerimizle birlikte K.Makedonya, Kosova ve Bulgaristan’ında bulunan 5000 soydaş çocuğumuza Belediyelerimiz,TİKA ve hayırseverlerin desteğiyle kırtasiye, mont ve ayakkabı desteğinde bulunduk.

Bu hafta sonu gerçekleştireceğimiz 19.Birlik ve Dayanışma etkinliğimize İzmir ve çevresinden katılacak hemşerilerimizle özlem gidereceğiz. Gelenekselleştirdiğimiz etkinliğimiz örf ve adetlerimizin yaşatılması anlamında bizim  için önemli bir buluşma özelliği taşımaktadır. Kuşadası’ndaki etkinliğimizde hemşerilerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Birlikten kuvvet doğar diyerek iri ve diri olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda yürümeye devam edeceğiz” (İzmirHaberleri)

Bir Cevap Yazın