URLA 101. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ TÖRENİ

URLA 101. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ TÖRENİ

Urla’nın kurtuluşunun 101.yılı coşkuyla kutlandı.

Yediden yetmişe bütün Urlalıların büyük coşku ve gurur yaşadığı Urla’nın 101. kurtuluş yıldönümü ilçede yapılan resmi tören ve etkinliklerle coşku içinde kutlandı 12 Eylül 1922 Urla’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü kutlamaları coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Kutlama programı kapsamında Mermerli Çeşme istikametinden Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü düzenlendi. Yediden yetmişe Urlalıların ellerinde Şanlı Bayrağımız ve Atatürk posterleriyle katıldığı yürüyüşe bando takımı, efeler, halk oyunları ekibi ve rahvan atlı grubu da eşlik etti. Kurtuluş programına Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan Vekili Mustafa Gözlet, Garnizon Komutanı Deniz Albay Tamay Durğun, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yavuz, Şehit aileleri, Gaziler, muhtarlar, İlçe Birim Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Urlalılar katıldı.

URLA 101. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ TÖRENİ
URLA 101. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ TÖRENİ

CUMHURİYETİMİZİ İLELEBET YAŞATACAĞIZ

Meydanındaki tören çelenklerin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından, saygı duruşu ile İstiklal Marşının okunması, günün anlam ve öneminin belirten konuşmanın yapılması, şiirlerin okunması, halk oyunları ve efelerin gösterisi ile son buldu. Günün anlam ve önemi belirten konuşmasını yapan Belediye Başkan V. Mustafa Gözlet, Batı Anadolu’da başlayan direnişin ilk fitillerinden biri de Yarbay Kazım Bey komutasındaki Kuvayi Milliye birliğinin kurulması ile Urla’mızda ateşlenmiştir. Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde kurulan düzenli ordumuz ve Yüce milletimizin yediden yetmişe fedakarca mücadelesi sonucu İstiklal Savaşının kazanılması ile Yunan ordusu Ege’ye dökülmeye başlanmıştır. Yıldıztepe Şehitliğimiz bu şanlı mücadelenin ilçemiz adına önemli nişanı olmuş ve 12 Eylül 1922’de şanlı ordumuzun süvari birlikleri Urla’ya gelerek düşmanı geri dönmemek üzere def etmesiyle öz yurdumuzda şanlı bayrağımız tekrar gönderlere çekilmiş, 3 yıldan fazla süren o kara dönemde çok şükür geride kalmıştır; diye konuştu. Gözlet konuşmasına şöyle sonlandırdı. Kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak ve ilelebet yaşatmak en büyük görevimizdir. Canları pahasına bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti ülkemizi daha kalkınmış, daha müreffeh ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır.

Meydandaki programın ardından Urla Kent Tarihi ve Arşivi Binasında Urla’nın Kurtuluşu temalı resim sergisinin açılışı gerçekleşti. Sonrasında program Yıldıztepe Şehitliği ziyareti ile devam ederken akşam Urla Cumhuriyet Meydanında kurtuluş coşkusu Positive Live Project ile zirveye çıktı. Urlalı vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı.(izmirhaberler.net)

Bir Cevap Yazın